Gazeta Wroclawska scrie că doi bărbaţi au descoperit tunelul misterios cu ajutorul unei hărţi vechi de 90 de ani şi a unui radar.

Tunelul se află lângă localitatea Walim, situată la 20 km de Walbrzych, unde se presupune că s-ar afla trenul nazist „cu aur” şi alte comori.

„Din cunoştinţele noastre, tunelul a fost descoperit de aceeaşi bărbaţi care susţin că au reperat trenul cu aur”, scrie ziarul. Aceştia au folosit o hartă veche şi au găsit tunelul în apropierea garei din Walim.

Comercianţii polonezi au început să profite de pe urma poveştii trenului-fantomă nazist şi vând batoane de ciocolate „recuperate din trenul blindat”.

Negustorii mai comercializează şi tricouri, căni, farfurii cu simbolul unui tren aurit cu aburi, asemănător celui care apare în filmele cu „Indiana Jones”, care iese dintr-un tunel.

Isteria a fost declanşată de germanul Andreas Richter şi polonezul Piotr Koper, care susţin că au fotografiat, cu ajutorul unui radar, trenul cu comori, aflat într-un tunel.

Trenul s-ar fi îndreptat în 1945 spre Germania nazistă, având la bord numeroase comori, dar a fost ascuns în subteran, în momentul apropierii armatei sovietice.

Citește și: