Silviu Bănilă
939 vizualizări 30 apr 2018

Site-ul de opinii Neon Nettle a speculat că Avicii, care a murit la vârsta de 28 de ani, ar fi încercat să expună o reţea de pedofili. Astfel, videoclipul pentru piesa For A Better Day ar cuprinde un puternic mesaj în acest sens, scrie Daily Star.

Pe de altă parte, mulţi critici au demontat aceste speculaţii. Mai mult, familia lui Avicii a sugerat că starul s-ar fi sinucis. Site-ul Neon Nettle a încercat să coreleze moartea lui Avicii, pe numele său real Tim Bergling, cu decesele altor două staruri, Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, respectiv Chester Bennington, solistul Linkin Park.

Site-ul susţine că, la momentul morţii lor, muzicienii „colaborau pentru a scoate la iveală un cerc de pedofili, specializat în industria muzicală”. Un alt site, Snopes, demontează însă speculaţiile de mai sus: „Este o poveste fabricată de You News Wire, partenerul celor de la Neon Nettle, când vine vorba de fake news”.

Snopes a precizat însă că Avicii a recunoscut în 2015, anul lansării videoclipului For A Better Day, natura mesajului şi anume conştientizarea problemei traficului de minori (mai ales în ţările măcinate de război).

„Nu a fost niciun cod pentru a deconspira un anumit grup de traficanţi de copii”, a scris Snopes. În videoclipul piesei For A Better Day, apar mai mulţi traficanţi mascaţi, care comit violenţe. În altă secvenţă, doi copii aproape dezbrăcaţi aleargă pe un câmp, pentru a evada, dar sunt prinşi şi băgaţi într-un camion.

Caracterul filantrop al lui Avicii este binecunoscut. În timpul vieţii, celebrul DJ a donat sume uriaşe pentru fundaţiile care vor să combată foametea. Deşi a renunţat la o mare parte din avere, Avicii avea în conturi, la momentul decesului, 85 milioane de dolari.

Citește și: