Silviu Bănilă
107 vizualizări 18 apr 2019

O companie denumită Music In Baby spune că dispozitivul Babypod, care costă 150 de dolari, este proiectat pentru a-i ajuta pe fetuşi să „perceapă sunetul ca şi noi”, fiind poziţionat în interiorul vaginului, unde ţesutul îi împiedică pe bebeluşii încă nenăscuţi să audă sunetele.

Este adevărat că copiii aud sunete din interiorul burticii mamei, dar cercetătorii nu au dovedit deocamdată că fetuşii se pot bucura, de exemplu, de... muzică, scrie thisisinsider.com.

Dispozitivul este introdus în vagin şi poate fi conectat la smartphone, pentru a reda muzică.

Când mămica nu mai vrea ca fetusul să asculte muzică, „trage uşor de cablul audio” şi scoate dispozitivul din vagin, similar cu înlăturarea unui tampon.

Dispozitivul poate fi folosit timp de 10-20 de minute, de două ori pe zi, începând din a 16-a săptămână de sarcină.

Compania a declarat că peste 1.000 de paciente testează dispozitivul, în cadrul unui program special.

În urma unor experimente, cercetătorii au descoperit că, în cazul anumitor genuri muzicale, fetuşii scot limba şi îşi mişcă gurile, deoarece undele lor cerebrale sunt stimulate. Totuşi, concluziile respective sunt evazive şi medicii recunosc acest fapt.

Un alt studiu independent a arătat că muzica pentru bebeluşii din pântecul mamelor este benefică pentru creier.

Babypod este aprobat de autorităţile medicale din SUA (FDA), dar nu poate fi folosit de orice femeie.

„Înainte de a introduce un obiect în vagin, în timpul sarcinii, trebuie să obţii acordul medical”, a declarat medicul ginecolog Donnica Moore.

foto: thomas staziker / Pixabay

Citește și: