Laura Cojocaru
102 vizualizări 28 mai 2019

Unul a luptat în războiul din Coreea, celălalt în Al Doilea Război Mondial. Pentru că erau tineri când au fost nevoiţi să se înroleze în armată, cei doi veterani de război nu au putut paticipa la festivitatea de absolvire a liceului.

Simţeau că le lipseşte ceva în viaţă, dar după zeci de ani de la încheierea studiilor şi-au îndeplinit cu emoţii un vis.

Cei doi  veterani de război de 85, respectiv 95 de ani au participat la festivitatea de absolvire a liceului împreună cu promoţia 2019.

Joe Perricone are 95 de ani şi a fost elev la liceul Hillsborough din Tampa, Florida când a fost înrolat în armată în 1943 pentru a lupta în cel de-Al Doilea Război Mondial. El a povestit pentru CNN că a primit diploma de studii ulterior, dar nu a participat la festivitatea de absolvire.

 

După 70 de ani de la terminarea liceului, nepotul lui Joe Perricone, judecătorul Thomas Palermo a stabilit cu directorul şcolii ca bunicul său să participe la festivitatea de absolvire împreună cu promoţia 2019.

Veteranul  a fost strigat primul pentru a urca pe scenă, unde a primit onoruri pentru serviciile aduse ţării.

La 16 ani, în 1950, Bill William Arnold Craddock s-a alăturat Forţelor Aeriene şi a părăsit Liceul de Voluntariat din Church Hill, Tennessee, fără a a absolvi. A mers apoi la Şcoala de Ştiinţe Hill pe care ar fi trebuit să o absolve în 1953, dar acest lucru nu s-a întâmplat, fiind chemat să servească în războiul din Coreea.

Acum, 66 de ani mai târziu, el şi-a îndeplinit visul: „Înseamnă mult pentru mine. Sunt emoţionat şi roşu în obraji pentru că am reuşit să ajung aici” a declarat veteranul.

„Studiaţi, fiţi buni, şi învăţaţi tot ce puteţi”, a fost sfatul veteranului.

 

Citește și: