Florin Badescu - Mediafax
2685 vizualizări 15 oct 2015

Celebrul artist, în vârstă de 74 de ani, participa la o şedinţă de repetiţii, marţi, dirijând spectacolul "Tosca" al Operei Metropolitan din New York, în momentul în care a început să acuze dureri puternice şi vărsături, a precizat pentru Los Angeles Times agentul de presă al tenorului spaniol.

Placido Domingo a fost transportat la un spital din apropiere, iar, în prezent, potrivit aceleiaşi surse, "se simte puţin mai bine". Artistul va fi operat la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit unei declaraţii făcute de agentul de presă al Operei Metropolitan, operaţia va fi minimal invazivă şi va permite interpretului de operă "să îşi reia activităţile după o scurtă perioadă de spitalizare".

Spectacolul "Tosca" va avea premiera, aşa cum era programat, vineri, iar Placido Domingo va rata doar primele patru reprezentaţii. Artistul va reveni în această producţie la începutul lunii noiembrie.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum şi cu trei Latin Grammy. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania) şi Medalia Libertăţii (SUA).

Citește și: