Un mormânt descoperit aproape de locul unde au fost găsite rămăşiţele regelui Richard al III-lea va fi deschis de arheologii britanici, scrie Livescience.

Arheologii cred că în respectivul mormânt, singurul descoperit intact în Leicester, s-ar putea afla rămăşiţele unui cavaler medieval sau ale unui călugăr de rang înalt.

Vara trecută, cu ocazia unor săpături la o parcare din Leicester, au fost descoperite un craniu, care s-a dovedit a fi al regelui Richard al III-lea, dar şi mai multe morminte.

Printre acestea, şi mormântul intact care urmează să fie deschis şi despre care arheologii cred că a fost îngropat cu 100 de ani înaintea lui Richard al III-lea.

Cercetătorii sunt de părere că în mormânt ar putea găsi trupul lui Sir William de Moton de Peckleton sau capetele lui Peter Swynsfield ori William de Notingham.

„Mormintele de piatră sunt ceva neobişnuit în Leicester şi sunt încântat deoarece acesta pare să fie intact”, a declarat Matthew Morris, de la Universitatea de Servicii Arheologice din Leicester.

Citește și: