Silviu Bănilă
1655 vizualizări 16 mai 2019

Verena Bahlsen, în vârstă de 25 de ani, au susţinut că gigantul Bahlsen i-a tratat bine pe sclavii angajaţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi „nu a făcut nimic greşit”.

Cei mai mulţi dintre cei 200 de sclavi de la fabrica din Hanovra erau femei din Ucraina, ţară ocupată de nazişti, scrie dailystar.co.uk.

„Acest lucru s-a întâmplat înainte să mă nasc eu şi prizonierii erau plătiţi ca şi angajaţii germani, erau trataţi bine”, a declarat moştenitoarea.

Profesorul Michael Wolffsohn, expert în istorie contemporană la Universitatea Bundeswehr din Munchen, a spus: „Aceste discuţii „pe la colţuri” sunt dezgustătoare, din punct de vedere istoric şi moral”.

Profesorul Manfred Grieger, de la Universitatea din Gottingen, a declarat: „Aşa-numiţii „muncitori estici” şi polonezi primeau mai puţină hrană, asistenţă medicală mai slabă şi erau la mila poliţiei. Erau obligaţi să trăiască în spatele unui gard de sârmă ghimpată”.

Unul dintre critici a mai spus că „biscuţii nu au un gust atât de bun”, după controversa generată de moştenitoarea Leibniz.

„Compania este conştientă de suferinţa uriaşă a celor aduşi la muncă forţată şi îşi recunoaşte responsabilitatea istorică şi morală”, a spus purtătorul de cuvânt al Bahlsen.

Ulterior, moştenitoarea afacerii şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile şocante despre sclavii fabricii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

foto: captură youtube.com

Citește și: