660 vizualizări 14 feb 2018

Acum aproximativ un an şi jumătate, fostul James Bond a apărut la televizor, dar şi în ziare, promovând pan masala, un produs specific, o combinaţie populară indiană care poate conţine tutun, lime, condimente şi nuci. Sortimentul pe care l-ar fi promovat Brosnan nu conţinea tutun, dar unele dintre produsele companiei includ supari, un ingredient considerat cancerigen de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Campania a fost suspendată după ce a stârnit revolta opiniei publice, iar actorul susţine că a fost şocat atunci când a văzut că imaginea sa a fost folosită în acest scop. 

„I-am transmis o notificare lui Pierce Brosnan prin intermediul companiei şi l-am abordat şi pe reţelele de socializare", a spus pentru Indian Express un oficial din guvernul indian. „Dacă nu va răspunde într-un fel solicitării, va trebui să plătească o amendă şi s-ar putea ajunge chiar până la condamnarea la doi ani în închisoare", au adăugat aceştia. Produsele pan masala conţin care conţin tutun sunt cunoscute pe scară largă pentru că sporesc riscul de cancer la gât şi gură. 

Până în acest moment, actorul a susţinut că, la vremea la care au apărut controversele, era convins că face reclmă unui produs pentru împrospătarea respiraţiei şi pentru albirea dinţilor complet natural, care nu conţine tutun sau alte ingrediente nocive. Brosnan mai susţine şi că Pan Bahar a „manipulat grosolan" reclamele pentru a sugera că fostul James Bond susţine întreaga linie de produse. 

 

Citește și: