Silviu Bănilă
452 vizualizări 28 feb 2018

Sherine Abdel-Wahab a fost amendată cu 10.000 de lire egiptene (400 lire sterline) de judecătorii Curţii de Moravuri din Abdin, care au găsit-o vinovată de insulte aduse statului egiptean, transmite independent.co.uk.

Decizia judecătorilor a survenit după apariţie unui videoclip, în care un fan îi cere artistei să cânte melodia „Mashrebtesh min Nelha”, în traducere „Nu ai băut apă din fluviul Nil?”

Această piesă este denumită după o zicală egipteană, care spune că oricine bea apă din Nil va reveni cu siguranţă. Abdel-Wahab răspunde însă: „Te vei simţi mai bine dacă bei Evian” (o marcă de apă îmbuteliată).

Mai mult, artista a sugerat că persoanele care beau apă din Nil riscă să se îmbolnăvească şi vor dezvolta un parazit, care „se ascunde” în corpul uman.

Cântăreaţa şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile ei şi le-a încadrat la categoria „glume proaste”.

Ea a fost condamnată în absenţă şi nu se ştie dacă va face vreo zi de închisoare, scrie independent.co.uk. Aceasta nu este prima artistă care ajunge în faţa justiţiei din Egipt.

Anul trecut, cântăreaţa Shyma a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru „incitarea la defăimare” şi promovarea unui film indecent.

Citește și: