Florin Jinga
2305 vizualizări 22 aug 2018

Această mişcare este menită să împiedice poliţia din Guadalajara, un oraş cu 1,5 milioane de locuitori, să şantajeze cuplurile care „îşi oferă dragostea” în public, a spus un consilier care a prezentat iniţiativa.

Consiliul municipal a aprobat, săptămâna trecută, reforma, care prevede acum că : "Dacă ai relaţii sexuale sau săvârşeşti acte de exhibiţionism de natură sexuală în locuri publice, locuri abandonate, în interiorul vehiculelor sau în locuri private, acestea vor fi considerate infracţiuni administrative, doar dacă un cetăţean cere intervenţia poliţiei".

Guadalupe Morfin Otero, politicianul care a propus schimbarea, a citat un sondaj din rândul studenţilor, în care 90% au declarat că au fost şantajaţi de ofiţeri care îi acuzaseră de acte imorale sau de exhibiţionism.

Parlamentarii speră ca schimbarea să permită poliţiei să se concentreze asupra luptei împotriva crimelor mai grave, potrivit ziarului mexican El Universal.

Cu toate acestea, într-un oraş considerat unul dintre cele mai conservatoare din Mexic, mişcarea a fost contestată atât de partidul National Action, cât şi de Institutional Revolutionary, care au cerut Consiliului să se concentreze pe eliminarea corupţiei din poliţie.

Foto: Hepta

 

Citește și: