Alexandra Mortu
868 vizualizări 11 apr 2019

Cei patru copii „Mowgli” erau foarte neglijaţi când au fost găsiţi într-un apartament situat într-o suburbie a Moscovei. 

Potrivit autorităţilor locale, copiii trăiau într-un mediu periculos, înconjuraţi de gunoaie în stadiul de putrezire.

Se presupune că cei trei băieţi şi o fetiţă, cu vârsta de până în 9 ani, au supravieţuit cu pâine mucegăită găsită prin gunoaie iar când au fost găsiţi erau foarte murdari şi extenuaţi, potrivit Daily Mail

Niciunul dintre băieţi, cu vârste posibile de doi, patru şi şase ani, nu au fost înregistraţi la naştere, nu au fost consultaţi de medici şi nu au mers la şcoală. 

Datele lor de naştere nu sunt cunoscute, însă cea a fetiţei de opt ani, se pare că este deoarece a fost înregistrată la naştere.

După ce au fost salvaţi, copiii au fost luaţi din custodia mamei de 32 de ani, Inessa Kuznetsova, şi a bunicii de 66 de ani, Galina Kuznetsova. Ulterior au fost trimişi la orfelinate, dar în prezent sunt toţi împreună la o familie adoptivă. 

Avocatul Copiilor din acea regiune, Ksenia Mishonova, a declarat că cei mici nu aveau nici măcar paturi în care să doarmă, erau foarte neglijaţi şi nici măcar nu puteau vorbi corect. 

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei locale, fetiţa nu ştie nici măcar alfabetul, nu ştie să identifice culorile şi e posibil ca dezvoltarea ei psihică să se fi oprit la vârsta de patru ani. De asemenea, micuţii nu ştiau ce înseamnă igiena personală, nu ştiau să folosească furculiţa iar cea mai delicioasă mâncare li se părea a fi pâinea. 

Potrivit autorităţilor, mama copiilor riscă o condamnare de trei ani de închisoare.

Foto: Captură

Citește și: