960 vizualizări 25 feb 2016

Conform aleşilor locali, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti a fost conferit dramaturgului pentru "uriaşa contribuţie adusă literaturii române", precum şi pentru ataşamentul şi preţuirea manifestate faţă de oraşul Ploieşti şi comunitatea locală, care i-au fost sursă de inspiraţie pentru majoritatea creaţiilor.

În expunerea de motive se arată că: “Dramaturgul s-a considerat întotdeauna a fi ploieştean. Aici a crescut, aici a învăţat, s-a format şi a descoperit lumea plină de pitoresc a negustorilor, a micilor funcţionari, a demagogilor, a republicanilor înfocaţi şi a amorurilor pasionale, lume care se va regăsi, mai târziu, atât de pregnant exprimată în opera sa".

Hotărârea privind acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti dramaturgului Ion Luca Caragiale a fost adoptată cu 23 de voturi "pentru".

Consilierul local Paul Palaş (PNL) nu a partipat la vot, spunând că, în opinia sa, este "mult prea târziu şi mult prea puţin pentru Caragiale”.

 

Citește și: