Razvan Tupa
624 vizualizări 23 ian 2019

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" se descrie drept "poate, cel mai iubit muzeu din ţară, iar fidelitatea vizitatorilor săi este importantă şi preţuită. Perceput ca un muzeu modern, atractiv, Muzeul Antipa doreşte să fie uşor identificat de public prin simboluri care să-l individualizeze şi să vorbească despre misiunea şi valorile sale", se arată în comunicat.

Cu o identitate vizuală împrospătată, logo-ul muzeului şi noul site antipa.ro fac parte dintr-un proiect care va presupune, în această primăvară, implicarea publicului în alegerea unui slogan al muzeului, pentru completarea modului în care se individualizează instituţia. Este maniera în care copiii, tinerii şi familiile pot participa la viaţa muzeului şi împărtăşi din aşteptările lor.

Sigla are trei variante cromatice, cu semnificaţii diferite:

- Verde, sigla principală -  legătura între muzeu şi natură;

- Albastru - rigurozitatea ştiinţifică şi cunoaşterea prin tehnologie;

- Portocaliu - curiozitatea copilărească şi dorinţa de joc în sens descoperitor.

"Am ales o paletă cromatică nouă a logo-ului, care exprimă în primul rând legătura între muzeu şi natură (varianta principală, de culoare verde), curiozitatea copilărească şi dorinţa de joc în sens descoperitor (varianta portocalie) sau rigurozitatea ştiinţifică şi cunoaşterea prin tehnologie (varianta albastră). Avem nevoie să ne asociem, atât ca public, cât şi muzeu, cu o identitate nouă, atractivă, proaspătă", spune Luis Ovidiu Popa, directorul general al instituţiei.

Sigla veche

Muzeul Antipa are o nouă identitate vizuală şi va căuta un nou slogan cu ajutorul publicului

Sigla nouă a muzeului

Muzeul Antipa are o nouă identitate vizuală şi va căuta un nou slogan cu ajutorul publicului

Noua pagină de internet a instituţiei include informaţii atât despre istoricul muzeului, expoziţia permanentă, evenimentele şi programele educaţionale, cât şi despre tarifele şi programul de vizitare. Noul site vine şi cu funcţii noi. Astfel, vizitatorii muzeului vor avea posibilitatea să îşi programeze vizitele prin completarea unui formular online, care poate fi accesat de pe orice dispozitiv (laptop, tableta, telefon). De asemenea este posibilă înscrierea oricărei persoane la evenimentele şi programele educaţionale ale muzeului.

"Încă de la înfiinţare, Muzeul Antipa a fost un muzeu ultra-modern, care a reuşit să aducă societăţii magia unei lumi demult dispărute. Cu aproape 2.000.000 de exponate, dintre care 5.000 prezentate publicului, se conturează şi se dezvăluie imaginea unui tezaur inestimabil. Cu mijloace şi tehnică moderne este adusă în actualitate informaţia bogată şi utilă. Dioramele - peisajele în care se prezintă în mediul lor natural exponatele - dar şi panourile touch-screen celebrează cunoaşterea istoriei naturale îmbinând vechiul cu noul", susţin reprezentanţii muzeului.

Foto: Muzeul Antipa/ Facebook

Citește și: