575 vizualizări 15 mai 2018

Specialiştii au analizat vechile date existente, afirmând că Europa este acum un candidat serios pentru locul în care ar putea fi descoperită viaţa extraterestră. 

Luna lui Jupiter era văzută de mult timp ca un potenţial loc în care ar putea exista viaţă extraterestră în sistemul nostru solar. Totuşi, noile descoperiri deschid calea cercetării îndeaproape a apei existente pe Europa şi identificarea potenţialului de viaţă de acolo. 

Puţul a fost descoperit în momentul în care oamenii de ştiinţă au identificat o curbură în câmpul magnetic al Europei, cu ajutorul navei spaţiale Galileo a NASA, în 1997. Această curbură pare să fie realizată de un gheizer care a ieşit prin suprafaţa îngheţată dintr-un ocean subteran, după cum au arătat cercetătorii care au reexaminat datele culese de Galileo. 

Nava Galileo a survolat o suprafaţă de 200 de kilometri deasupra suprafeţei Europei.

„Ştim că Europa are o mulţime de ingrediene necesare pentru a susţine viaţa, în mod sigur pentru viaţa pe care o cunoaştem noi. Există apă. Există energie. Există o cantitate de material de carbon. Totuşi, posibilitate de locuire a Europei este una dintre marile întrebări la care vrem să găsim răspuns”, a spus Elizabeth Turtle, om de ştiinţă în cadrul Johns Hopkins University. 

Puţin mai mică decât luna Pământului, Europa prezintă rămăşiţe ale unui ocean, ascunse sub un strat de gheaţă gros de 15-25 kilometri, cu o adâncime esitmată de la 60 la 150 kilometri. 

Citește și: