37 vizualizări 14 nov 2008

James Morrison, unul dintre noii idoli ai britanicilor, şi-a trecut în cont o colaborare cu Nelly Furtado la piesa Broken Strings. Melodia reprezintă cel de-al doilea single de pe noul album James Morrison, Songs for You, Truths for Me, şi a fost lansată la casa de discuri Polydor Records. Albumul a debutat pe locul 3 în momentul lansării, pe 29 septembrie, şi s-a vândut în peste 200.000 de exemplare în doar câteva săptămâni.

Broken Strings, primul duet din cariera lui James, se lansează dupa You Make It Real, o piesă ajună pe poziţia a treia în topurile radio. Tânărul fenomen a anunţat şi că porneşte într-un turneu ce va cuprinde 11 concerte şi se va desfăşura în martie- aprilie 2009 în Marea Britanie. Acest turneu vine ca o continuare a celui de anul trecut, desfăşurat cu casa închisă.

Albumul precedent al lui James Morrison, Undiscovered, a urcat direct pe locul 1 în topurile englezeşti în iulie 2006 şi s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume. A fost un început extrordinar pentru un cântăreţ de doar 21 de ani la acea vreme. De atunci, James a concertat alături de Corinne Bailey-Rae şi John Mayer, a urcat pe scenă alături de idolul sau, Cat Stevens, şi s-a numărat printre artiştii invitaţi să cânte la un eveniment de comemorare a Prinţesei Diana. Albumul său de debut s-a aflat în Top 30 şi peste Ocean, iar James a câştigat un Brit Award pentru Best Male, în 2007.

Nelly Furtado, cea cu care James Morrison a înregistrat duetul Broken Strings, a declarat despre colaborare: „Eu şi James ne-am distrat de minunte în Toronto, în noaptea în care am înregistrat această piesă. Râde mult, fumează mult şi are o voce al naibii de bună. În plus, la mixaj, vocea sa a ieşit mult mai puternică decât a mea. Data viitoare când ne vedem, poate îmi dă nişte lecţii de canto sau măcar mă învaţă câteva trucuri. Şi aş mai vrea să spun că James este pur şi simplu adorabil. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, îl pot promova de la statutul de adorabil la acela de sexy”. (D.P.)
 

Citește și: