Florin Badescu
6121 vizualizări 14 nov 2011

Lungmetrajul SF "Nemuritorii 3D: Războiul Zeilor/ Immortals", a cărui acţiune este inspirată din mitologia greacă, a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate, duminică, de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.

Regizat de Tarsem Singh şi produs de Mark Canton şi Gianni Nunnari, acest lungmetraj a obţinut încasări de 32 de milioane de dolari de vineri până duminică. Din distribuţia acestei producţii fac parte Mickey Rourke, Henry Cavill şi Freida Pinto.

Pe locul al doilea a debutat o altă peliculă lansată la sfârşitul săptămânii trecute, comedia "Jack şi Jill/ Jack and Jill". Acest film, în care Adam Sandler joacă rolul unui tată de familie a cărui viaţă este bulversată de sosirea gemenei sale, interpretată tot de Adam Sandler, a obţinut încasări de 26 milioane de dolari.

Animaţia "Motanul încălţat/ Puss in Boots", regizată de Chris Miller, a coborât de pe prima poziţie pe locul al treilea, cu încasări de 25,5 milioane de dolari. Filmul, care îl are în rolul principal pe legendarul motan din seria "Shrek" (voce: Antonio Banderas), este produs de compania DreamWorks şi prezintă tinereţea agitată a Motanului Încălţat, înainte de întâlnirea acestuia cu Shrek din filmele "Shrek 2" şi "Shrek al Treilea".Pe locul al patrulea în box office-ul nord-american a coborât comedia "Jaf... la turnul mare/ Tower Heist", cu Eddie Murphy, Ben Stiller, Casey Affleck şi Alan Alda, care a avut încasări de 13,2 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea angajaţilor dintr-un luxos complex imobiliar care îl jefuiesc pe un fost magnat de pe Wall Street ce a furat banii mai multor acţionari.

Pe locul al cincilea, cu încasări de 11,5 milioane de dolari, s-a clasat un alt lungmetraj lansat la sfârşitul săptămânii trecute, cel mai recent film regizat de Clint Eastwood, "J. Edgar", un film biografic al foarte controversatului fost director al FBI-ului, J. Edgar Hoover, interpretat pe marele ecran de Leonardo DiCaprio.

"A Very Harold & Kumar Christmas", a treia parte a unei deja celebre serii, regizată de Todd Strauss-Schulson, a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 5,9 milioane de dolari.

Thrillerul SF "În timp/ In Time", cu Justin Timberlake şi Amanda Seyfried, a coborât de pe a cincea pe a şaptea poziţie, cu încasări de 4,1 milioane de dolari.

Pe locul al optulea, în coborâre cu patru locuri, s-a situat filmul "Paranormal Activity 3", care a obţinut încasări de 3,6 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite ale Americii şi Canada. În regia lui Ariel Schulman şi Henry Joost, partea a treia a deja celebrei francize despre evenimente paranormale are o acţiune care se desfăşoară cu 18 ani înainte de cea din primul film al seriei.

Pe locul al nouălea a coborât "Footloose: Dans interzis", un remake al filmului din 1984, care a avut încasări de 2,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, în regia lui Kenny Ortega, cu Andie MacDowell, Dennis Quaid şi Jason Ferguson în rolurile principale, spune povestea unor adolescenţi care încalcă interdicţia de a dansa, impusă de autorităţile dintr-un orăşel american.

Drama SF "Pumni de oţel/ Real Steel" a coborât trei locuri, până pe poziţia a zecea, cu încasări de 2 milioane de dolari. Hugh Jackman joacă în acest film - regizat de Shawn Levy - rolul unui fost pugilist care îşi pregăteşte revenirea în ring construind un robot din oţel, într-un viitor apropiat în care maşinile au luat locul oamenilor în acest sport.

Citește și: