Mădălina CHIŢU
654 vizualizări 24 feb 2011

Un grup de cercetători italieni de la Universitatea din L'Aquila susţine că doar 7 din 10 femei au punctul G, potrivit unui studiu publicat în New Scientist.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă, coordonaţi de Emmanuele Jannini, au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretră şi vagin, unde se crede că se află misteriosul "punct G" sau "punctul lui Gräfenberg". Acesta este numele sexologului german Ernest Gräfenberg, care a studiat această temă pentru prima dată, în urmă cu 50 de ani. Astfel, specialiştii au stabilit că ţesutul dintre uretră şi vagin este mult mai lat la femeile care posedă "punctul G", aflat la originea orgasmelor vaginale.

Deşi s-a constatat că nu toate femeile au punctul G, cercetătorii spun că absenţa acestuia nu le poate împiedica pe femei să atingă orgasmul. "Femeile care nu au o aparenţă fizică a punctului G nu pot avea orgasm vaginal, dar pot avea orgasm clitoridian", susţine specialistul Jannini.

Oamenii de ştiinţă precizează că această zonă erogenă se află in interiorul vaginului, în spatele osului pubian, şi este de mărimea unui bob de fasole. "Mai exact, la circa 5 centimetri de meatul urinar, există pe peretele anterior, o arie de excitabilitate extremă, care poate genera un orgasm vaginal", explică coordonatorul studiului.

CITEŞTE ŞI:

Doctorul Valentin Voinescu despre cât de mult contează "mărimea". Un subiect tabu în care miturile şi lipsa de informare pot produce reale probleme în cuplu

Sexul oral provoacă mai multe cazuri de cancer în gât decât fumatul. Pericolul virusului HPV

Cât trebuie să dureze partida de sex ideală. Rezultatele unor studii comentate de profesori universitari români

Cum au ajuns cercetătorii britanici la concluzia că femeile inteligente au parte de sex de calitate

Cât te costă să atingi orgasmul

Chirurgii esteticieni susţin că punctul G poate fi stimulat printr-o tehnică de mărire a suprafeţei unde acesta este localizat, astfel încât depistarea şi stimularea acestei zone erogene să se realizeze mult mai uşor. "Pentru mărirea plăcerii din timpul actului sexual se injectează acid hialuronic în zona intimă, după o anestezie generală scurtă sau locală. Rezultatul va fi vizibil după câteva zile, când se va constata o ridicare a zonei în care se află punctul G, astfel încât acesta să fie mult mai evident prin palpare", precizează dr. Călin Doboş, chirurgul plastician. Aşadar, contra a 300 de euro, creşte excitabilitatea în timpul actului sexual.

Poziţii pentru stimularea punctului G

Specialiştii în sexologie susţin că cea mai buna poziţie de sex pentru a fi stimulat punctul G este poziţia capră. "O altă poziţie prin care acestă zonă erogenă poate fi stimulată este cea în care femeia stă pe burtă, întinsă, cu picioarele desfăcute, iar partenerul în spatele ei", spune sexologul Gabriela Niţă.

Citește și: