Florin Badescu
85 vizualizări 21 nov 2011

Noel Gallagher a depus o plângere în justiţie contra fratelui său Liam, care a spus în luna august că fratele său a minţit atunci când a vorbit despre motivele care au condus la destrămarea grupului britanic, informează femalefirst.co.uk.

Noel Gallagher a depus la tribunal un document de 14 pagini, ca răspuns la acţiunea iniţiată în justiţie, în august, de Liam Gallagher, în care acesta şi-a acuzat fratele de calomnie.

Fostul solist al trupei Oasis susţinea în luna august că fratele său, chitarist în aceeaşi trupă, a făcut declaraţii false referitoare la despărţirea grupului, inclusiv un comentariu potrivit căruia Liam s-a retras dintr-un concert pe care Oasis trebuia să îl susţină la V Festival din Marea Britanie, în 2009, deoarece era mahmur.

Liam a negat vehement afirmaţia potrivit căreia s-a retras de la concertul din cadrul V Festival din cauza consumului excesiv de alcool şi a declarat că afirmaţiile făcute de Noel reprezintă o minciună la adresa profesionalismului său.

Liam a spus atunci că a fost diagnosticat cu laringită înainte de acel concert, iar medicii i-au recomandat să îşi odihnească vocea. Noel Gallagher a recunoscut apoi într-un interviu radiofonic că fratele său avea într-adevăr laringită şi se părea că această declaraţie va pune capăt disputelor în justiţie dintre cei doi fraţi.

Însă Noel a depus o plângere în justiţie împotriva fratelui său, la un tribunal londonez, pe 1 noiembrie, în care a făcut o serie de acuzaţii, ce ar putea să îl determine pe Liam să redemareze procesul iniţiat în august, iar cei doi fraţi Gallagher ar putea să se întâlnească în sala de judecată în vara anului 2012.

În plângerea lui, Noel afirmă că declaraţia sa despre "mahmureala" fratelui său a reprezentat rezultatul stării de exasperare pe care a resimţit-o de-a lungul anilor, din cauza "comportamentului în general iresponsabil şi deloc rezonabil" a lui Liam.

"Pârâtul a avut de-a lungul anilor multe probleme, nu doar cu vocea şi în ceea ce priveşte alegerile făcute în viaţă. El şi-a tratat fanii, şi pe reclamant, cu o lipsă de respect, întrerupând concertele, părăsind scena, agresându-i şi comportându-se iresponsabil", se afirmă în plângerea depusă de Noel Gallagher.

Noel afirmă, totodată, că destrămarea trupei Oasis a început după o ceartă cauzată de dorinţa solistului Liam Gallagher de a-şi prezenta articolele de îmbrăcăminte din linia lui vestimentară Pretty Green în timpul concertelor trupei din cadrul turneului "Dig Out Your Soul" susţinut de trupa britanică. Liam susţine că această declaraţie este falsă.

În plângerea pe care a depus-o în justiţie, Noel afirmă că a refuzat într-adevăr asocierea liniei vestimentare Pretty Green în turneul trupei Oasis, însă acel refuz nu a venit în timp ce se certa cu Liam, ci a fost formulat într-o conversaţie purtată cu câţiva prieteni comuni.

În opinia sa, refuzul de a permite "publicitatea gratuită" a creat o stare de animozitate puternică între cei doi fraţi şi a reprezentat un element major în decizia lui de a părăsi trupa Oasis.

Noel Gallagher a spus că "picătura care a umplut paharul" a venit odată cu un concert de la Paris al trupei Oasis, când Liam "şi-a pierdut complet controlul", cu câteva secunde înainte de a urca pe scenă. Potrivit plângerii depuse de Noel Gallagher, fratele său "a început să agite în mâini o chitară, ca pe un topor, şi aproape că i-a distrus faţa cu ea".

Referindu-se la decizia sa de a-l da în judecată pe Noel, Liam declarase anterior: "Am încercat să rezolv acest conflict pe cale amicală, dar nu mi-a rămas decât soluţia procesului. Tot ce vreau eu sunt nişte scuze".

Purtătorul de cuvânt al solistului britanic, a declarat duminică: "După ce Noel şi-a cerut scuze, cazul se află de acum în mâinile avocaţilor".

De atunci, cei doi fraţi nu au mai vorbit niciodată unul cu celălalt. Noel a înregistrat primul său album solo, intitulat "Noel Gallagher's High Flying Birds", iar Liam Gallagher şi ceilalţi membri din Oasis au format o nouă trupă, denumită Beady Eye.

Oasis s-a format în Manchester, Marea Britanie, în 1991, sub numele iniţial The Rain. Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului "Definitely Maybe", în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice. Trupa Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi a câştigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards şi patru MTV Europe Music Awards.

Citește și: