3633 vizualizări 29 mar 2015

Surse din interiorul companiei au dezvăluit de curând că niciuna din prezentările produselor companiei nu era întâmplătoare. Steve Jobs era obsedat cu privire la modul în care vor arăta prezentările produselor cu câteva luni înainte ca acestea să fie făcute, scrie Business Insider.

Este cunoscut de altfel că, în 2007, cu câteva zile înainte de lansarea primul iPhone, Jobs a făcut 5 zile de repetiţii în secret pentru prezentare şi de fiecare dată, iPhone-ul avea probleme: apelurile se întrerupeau, îşi pierdea conexiunea la internet, se bloca sau pur şi simplu se închidea.

Presiunea era la fel de mare şi pentru ceilalţi manageri ai proiectului a cărui dezvoltare a costat peste 150 de milioane de dolari. “Presiunea de a respecta termenele-limită impuse de Steve Jobs era atât de mare încât ajungeai să te cerţi la fiecare discuţie. Inginerii îşi dădeau demisia, apoi reveneau la muncă după câteva zile de somn”, avea să povestească Tony Fadell, unul dintre foştii vicepresedinţi ai Apple.

În cea mai recentă carte a lor, „Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart Into a Visionary Leader”, autorii Brent Schlender şi  Rick Tetzeli vorbesc şi ei despre cât de preocupat era Jobs de discursurile lui.

"Steve petrecea luni întregi ca să-şi pregătească discursurile publice şi apariţiile publice. Odată am petrecut o zi întreagă privindu-l cum repeta într-una pentru o prezentare, cum tăia anumite pasaje, cum sublinia alte cuvinte, cum edita şi rearanja ordinea diapozitivelor din prezentare. De exemplu, în acea zi, a stat liniştit pe scenă, s-a uitat timp de 15 minute la podea, frustrat şi un pic dezamăgit. Nu a ţipat de data asta, dar i-a lăsat pe ceilalţi să aştepte până s-a mai calmat”, spun autorii.

Cu toate că Jobs a murit în urmă cu patru ani, stilul de prezentare bine pus la punct al produselor a rămas la fel.

Citește și: