Aura STAN
9146 vizualizări 21 iul 2011

"Generaţia rataţilor şi a etnobotaniştilor" - aşa sunt etichetaţi absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva tuturor acelora care o "stigmatizează". De câteva zile, o scrisoare de protest face furori pe Facebook. Autorul, un elev de clasa a XII-a, acuză corupţia din societatea românească actuală, şi, implicit, sistemul de învăţământ, marcat de schimbări haotice. De asemenea, tânărul nu ezită să-şi manifeste indignarea faţă de modelele promovate de mass-media. "Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut!", scrie elevul care a susţinut Bacul în acest an şi ale cărui rezultate dezastruoase sunt motivate în manifest.

Acesta nu înţelege de ce dascălii, care au obţinut de asemenea rezultate dezastruoase la examenul de titularizare, au parte de un "tratament diferit" din partea opiniei publice. "Vă uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanişti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi să te mai consideri profesor?", se întreabă. În numele generaţiei pe care o reprezintă şi căreia îi aparţine fără voia lui, liceanul cere "ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa". La final, autorul scrisorii notează: "Noi suntem VIITORUL, iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei ţări şi aşa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revoltă împotriva voastră!".

La numai câteva zile de la postare, scrisoarea a devenit un viral în mediul virtual.

Citeşte integral scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotaniştilor! Generaţia idioţilor! Generaţia Facebook! - aşa ne cataloghează mass-media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUŞINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Citeşte şi: "Ave-ţi ideie dece nam loat bacu?" MESAJUL adresat celor 118.000 de tineri respinşi la examenul de maturitate

Nu mai suportam! Refuzăm să credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem de fapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am săturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în stradă şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi, implicit, de învăţământul românesc. Oh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acum li s-a schimbat programa de n`şpe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a XII-a că dau din fizică, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos, înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale ţării, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanişti!!! Cum puteţi măi gunoaielor, măi loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe Facebook şi pe Messenger decât să urmăriţi modelele oferite la TV???

Citeşte şi: GENERAŢIA ETNOBOTANICELOR. Copilul de 10 ani care îşi injectează "legale": "E ca şi cum aş avea, aşa... multă ciocolată în burtă"

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptăm să iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzică! Asta e realitatea! Vă uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanişti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi să te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasă la "Spiru Haret" şi să educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la "Spiru Haret"? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acum, de un an-doi, ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce vă miraţi? De ce sunteţi indignaţi? Aaaa,... aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştri spectacole TV ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi îi minţiţi în campanii electorale infinite, noi, odraslele lor, o sa fim dintr-odată altfel?

Citeşte şi: Perlele profesorilor la TITULARIZARE 2011: "Virgula este o întrerupere de sarcină"

Ei bine, suntem altfel, dar nu aşa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA! Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu vă mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în faţa voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbăm, vom pleca din ţară, şi atunci să rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotaniştilor, cum ne spuneţi voi, o să vă arătam că avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentăm adevărata forţă, deoarece noi suntem VIITORUL, iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei ţări şi aşa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revoltă împotriva voastră!"

Scrisoarea a fost publicată în această săptămână de către realitatea.net.

În sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011, examenul a fost susţinut de 212.763 de elevi, potrivit listelor complete, centralizate de Ministerul Educaţiei pe site-ul specializat "Bacalaureat 2011 edu.ro". Dintre aceştia, 118.147 (55,53%) au fost declaraţi respinşi. Statutul lor este în momentul de faţă "absolvent de clasa a XII-a fără diplomă de Bacalaureat".

Citește și: