Florin Badescu
1610 vizualizări 21 nov 2011

Al patrulea film din seria "Amurg/ Twilight", intitulat "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I", a debutat pe prima poziţie a box office-ului nord-american, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit cifrelor provizorii publicate, duminică, de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.

Lungmetrajul "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I", regizat de Bill Condon - care va realiza şi ultimul film din serie, ce va fi lansat pe marile ecrane în noiembrie 2012 -, a obţinut încasări de 139,5 milioane de dolari.

Locul al doilea i-a revenit unei alte pelicule ce a fost lansată la sfârşitul săptămânii trecute, animaţia "Happy Feet 2 în 3D", care a generat încasări de 22,02 milioane de dolari de vineri până duminică.

Liderul de săptămâna trecută, lungmetrajul SF "Nemuritorii 3D: Războiul Zeilor/ Immortals", a cărui acţiune este inspirată din mitologia greacă, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 12,2 milioane de dolari. Din distribuţia acestei producţii fac parte Mickey Rourke, Henry Cavill şi Freida Pinto.Comedia "Jack şi Jill/ Jack and Jill" a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea. Acest film, în care Adam Sandler joacă rolul unui tată de familie a cărui viaţă este bulversată de sosirea gemenei sale, interpretată tot de Adam Sandler, a obţinut încasări de 12 milioane de dolari.

Animaţia "Motanul încălţat/ Puss in Boots", regizată de Chris Miller, a coborât de pe cea de-a treia poziţie pe locul al cincilea, cu încasări de 10,7 milioane de dolari. Filmul, care îl are în rolul principal pe legendarul motan din seria "Shrek" (voce: Antonio Banderas), este produs de compania DreamWorks şi prezintă tinereţea agitată a Motanului Încălţat, înainte de întâlnirea acestuia cu Shrek din filmele "Shrek 2" şi "Shrek al Treilea".

Pe locul al şaselea în box office-ul nord-american a coborât comedia "Jaf... la turnul mare/ Tower Heist", cu Eddie Murphy, Ben Stiller, Casey Affleck şi Alan Alda, care a avut încasări de 7 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea angajaţilor dintr-un luxos complex imobiliar care îl jefuiesc pe un fost magnat de pe Wall Street ce a furat banii mai multor acţionari.

Pe locul al şaptelea, cu încasări de 5,9 milioane de dolari, s-a clasat cel mai recent lungmetraj regizat de Clint Eastwood, "J. Edgar", un film biografic despre foarte controversatul fost director al FBI-ului J. Edgar Hoover, interpretat pe marele ecran de Leonardo DiCaprio.

"A Very Harold & Kumar Christmas", a treia parte a unei deja celebre serii, regizată de Todd Strauss-Schulson, a coborât două poziţii, până pe locul al optulea, cu încasări de 2,9 milioane de dolari.

Thrillerul SF "În timp/ In Time", cu Justin Timberlake şi Amanda Seyfried, a coborât de pe a şaptea poziţie pe locul al nouălea, cu încasări de 1,7 milioane de dolari.

Lungmetrajul "The Descendants", lansat la sfârşitul săptămânii trecute, în care George Clooney interpretează rolul unui tată de familie, a debutat pe poziţia a zecea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,2 milioane de dolari.

Citește și: