Florin Badescu - Mediafax
500 vizualizări 6 nov 2013

Editorul de jocuri video american Activision Blizzard a anunţat, miercuri, că a vândut într-o singură zi magazinelor specializate copii în valoare de 1 miliard de dolari ale noului său joc video, intitulat "Call of Duty: Ghosts".

Acest lucru nu înseamnă neapărat că toate copiile au fost cumpărate de consumatorii finali, ci mai degrabă că magazinele au anticipat o cerere foarte mare, informează AFP.

Franciza de război "Call of Duty", al cărei prim joc a fost lansat în urmă cu zece ani, este unul dintre produsele vedetă ale companiei Activision Blizzard. Cel mai recent opus din această franciză, aşteptat cu mare nerăbdare de amatorii de jocuri video, a fost lansat oficial marţi la miezul nopţii.

Compania Activision Blizzard nu oferă însă cifrele despre copiile cumpărate efectiv de către consumatorii finali.

În ceea priveşte vânzările finale către consumatori, precedentul joc din franciza "Call of Duty", intitulat "Black Ops II", a avut nevoie în 2012 de 15 zile pentru a atinge plafonul de 1 miliard de dolari, însă "Grand Theft Auto V", un joc produs de compania concurentă Rockstar Games, a doborât acest record, în septembrie, având nevoie de doar trei zile pentru a depăşi acest prag simbolic.

Citește și: