Gandul.info
Tudor Ionescu
287 vizualizări 16 mai 2018

Printre invitaţi se numără jucătoarea de tenis Serena Williams, actriţa indiană Priyanka Chopra, trupa Spice Girls, David Beckam, Wendell Pierce, Sarah Rafferty şi Patrick J Adams - trei actori din serialul Suits - precum şi cântăreţul Elton John.

La cei 600 de invitaţi, se adaugă un număr de 2.640 de persoane - angajaţi ai unor organizaţii caritabile sau elevi - plus încă 530 de angajaţi ai familiei regale, care vor asista la nuntă din afara capelei, în curtea Palatului WIndsor.

De pe lista invitaţilor lipsesc, însă, actuali şi fosti lideri politici importanţi, precum Barack Obama, Donald Trump şi chiar şi premierul britanic Theresa May, datorită refuzului cuplului de a invita lideri politici. De la nunta va lipsi şi tatăl lui Meghan Markle, din cauza unei operaţii pe inimă, iar Prinţul Consort Philip - soţul Reginei Elisabeta a II-a -, ar putea lipsi de la recepţia de după nuntă, tot din cauza unor probleme de sănătate. 

De pregătiri este responsabili Lordul Şambelan al Palatului Buckingham, totul urmând a fi plătit de familia regală. Potrivit instrucţiunilor, invitaţii nu vor avea voie cu aparate de înregistrare - precum telefoanele mobile - şi nu pot purta medalii sau săbii ceremoniale. Codul vestimentar la bărbaţi va trebui să includă uniforma, fracul sau costumul, iar în cazul femeilor o rochie de zi şi o pălărie.

Şi regimentele în care Prinţul Harry a activat în timpul serviciului din Afganistan vor avea un rol. 250 de foşti colegi de arme de-ai prinţului vor face parte din cordonul de soldaţi de pe stradă. Bineînţeles, la defilare va lua parte şi cunoscutul regiment Household Cavalry, văzut la toate ceremoniile importante ale familiei regale.

Nunta va avea loc sâmbătă, 19 mai, la ora 14.00 (ora României) în micuţa Capelă Sfântul Gheorghe din incinta Palatului Windsor, unde Prinţul Harry a şi fost botezat. Locaţia a fost aleasă, însă, şi datorită fapului că Prinţul Harry nu este moştenitor direct al tronului, lucru care, cumva, trebuie să se reflecte în cadrul ceremoniei. Ceremonia va fi ţinută de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Citește și: