Mădălina CHIŢU
1985 vizualizări 20 aug 2011

O adolescentă din Scoţia suferă de o boală extrem de rară care îi poate pune viaţa în pericol dacă se piaptănă.

Dacă pentru majoritatea dintre noi pieptănatul face parte din rutina zilnică, pentru Megan Stewart, din Wishaw, Lanarkshire, în vârstă de 13 ani, acest obicei îi poate fi fatal. Medicii au avertizat-o că ar putea muri dacă îşi piaptănă părul, informează Daily Mail. Tănăra suferă de o boală extrem de rară, mai precis sindromul pieptănării părului.

Foto: Daily Mail

Această afecţiune i-a fost depistată în primii ani de şcoală, în timp ce mama ei o pieptăna. La un moment dat Megan s-a prăbuşit la pământ, inconştientă, şi s-a învineţit. Mama fetei a chemat ambulanţa crezând că aceasta are o criză de epilepsie. "O pieptănam în camera de zi şi dintr-o dată a căzut şi buzele ei s-au învineţit. Iniţial am crezut că are are o criză de epilepsie şi am chemat de urgenţă ambulanţa. Eram şocaţi pentru că nu ştiam ce se întâmplă", a povestit Sharon Stewart, mama adolescentei.

După o serie de analize, medicii au constatat că tănăra suferă de o boală extrem de rară şi anume sindromul pieptănării părului. "Nu am auzit niciodată de această boală. În plus, medicii ne-au spus că este vorba despre o afecţiune extrem de rară", a precizat mama fetei.

Boala o obligă pe copilă să evite toate tipurile de energie statică pentru că, în caz contrar, activitatea cerebrală i s-ar putea bloca. Mai mult decât atât, fenomenul poate avea loc chiar şi în situaţia în care Megan poartă haine de poliester sau dacă se atinge cu părul de un balon.

Deoarece se teme de o nouă criză, Megan se piaptănă doar pe părul umed în timp ce stă aşezată pe pat. Medicii de la Spitalul pentru Copii Bolnavi Yorkhill, care au diagnosticat-o, spun că în lume mai există doar un alt caz de acest tip.

Foto: Daily Mail

Citește și: