Alexandra Mortu
224 vizualizări 17 apr 2019

Tina Thanh Truc Phan, în vârstă de 18 ani, a fost deja condamnată la 80 de ore de muncă în folosul comunităţii în ianuarie, anul acesta, după ce pledase vinovată. Însă procurorii consideră că sentinţa pe care a primit-o este prea uşoară pentru fapta comisă şi susţin o condamnare de 15 ani. 

Tânăra, care vrea să devină asistentă medicală, a introdus în mod ilegal aproape 400 de pastile MDMA la un festival din Australia care a avut loc în decembrie anul trecut. În timpul primului proces, din ianuarie, Tina era foarte emoţionată, iar când avocatul apărării susţinea că a făcut acest gest ca mijloc de a-şi ajuta familia din punct de vedere financiar, chiar începuse să plângă. Însă magistratul a declarat că a fost „un act deliberat” săvârşit de o femeie care „nu e neinteligentă”. 

Se pare că tânăra avea introduse intern pastilele, înfăşurate în şerveţele, apoi introduse în prezervative şi alte punguliţe. 

Potrivit autorităţilor locale, mai multe persoane s-au internat în spital după festival, iar un bărbat chiar a murit din cauza unei supradoze cu un drog neidentificat, însă nu există o legătură oficială între aceste cazuri şi drogurile introduse de Tina.

Situaţia tinerei este una incertă în acest moment deoarece prima sentinţă i-a fost dată de o judecătorie locală, însă procurorii sunt nemulţumiţi deoarece dacă acest caz ar fi fost judecat la una districtuală, Tina ar fi riscat o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare. Totuşi, potrivit publicaţiei News, judecătoarea cazului a declarat că trebuie să se găsească un echilibru, să se ţină cont de vârsta acuzatei şi de efectul pe care l-ar avea asupra vieţii ei o pedeapsă atât de mare. 

Este posibilă şi o variantă de mijloc în care Tina să fie condamndată la doar 2 ani de închisoare cu executare. 

Următorul proces al tinerei va avea loc pe 1 mai. 

Foto: Facebook

 

 

Citește și: