Mădălina CHIŢU
1318 vizualizări 13 nov 2012

O femeie paralizată de la gât în jos a primit o a doua şansă la viaţă datorită unui calculator care îi recunoaşte mişcările ochilor. Sarah Ezekiel, în vârstă de 46 de ani, diagnosticată cu o boală motorie neuronală, din cauza căreia nu se poate mişca, foloseşte tehnologia pentru a vorbi, a trimite mailuri şi pentru a-şi contacta prietenii şi familia, notează Daily Mail.

În plus, tot cu ajutorul calculatorului ea îşi poate continua cea mai mare pasiune a sa: pictura, activitate care are un succes răsunător încât femeia şi-a deschis propria expoziţie. Pentru a putea realiza operele de artă, britanica „pictează” folosindu-şi doar ochii. Tot ce trebuie să facă este să privească monitorul, mai notează cotidianul britanic.

„Eram o persoană normală, până am împlinit vârsta de 34 de ani. Eram o femeie fericită, cu o căsnicie fericită. Aveam o fetiţă minunată şi eram însărcinată cu cel de-al doilea copil. Aveam tot ce îşi poate dori o persoană”, a povestit femeia.

Până în anul 2.000, Sarah Ezekiel putea spune că a avut o viaţă împlinită. „Eram în luna februarie a anului 2000 şi, la un moment dat, am avut senzaţia de slăbiciune în mâna stângă şi vorbeam din ce în ce mai greu. Două luni mai târziu, simptomele mi s-au accentuat şi mi s-a spus că sufăr de o boală motorie neuronală. Totul s-a întâmplat foarte repede şi am fost de-a dreptul îngrozită”, mărturiseşte Sarah Ezekiel.  

Aceasta a povestit că, imediat după ce medicii i-au pus diagnosticul, întreaga ei lume i s-a năruit. „Soţul m-a părăsit, nu puteam să am grijă de mine sau de copii, am intrat în depresie. Nu mă aşteptam ca viaţa mea să se schimbe atât de tragic. M-am adunat însă şi încet, încet am făcut tot ce e posibil pentru ca viaţa mea să revenă la normal", a adăugat femeia.

În prezent, britanica are custodia unică pentru ambii copii, care în prezent au 15, respectiv 12 ani, şi îşi vinde picturile online pentru a strânge bani ca să ajute şi alte persoane care suferă de aceeaşi boală. În acest sens, a pus şi bazele unei asociaţii nonguvernamentale.

Mai jos, câteva dintre lucrările realizate de britanica de 46 de ani.

FOTO: Daily Mail

FOTO: Daily Mail

FOTO: Daily Mail

FOTO: Daily Mail

Citește și: