Laura HOLBAN
3739 vizualizări 19 ian 2012

O femeie din Marea Britanie a decis să vândă o casă pe care o moştenise de la mama sa, însă a întâmpinat o problemă neprevăzută. După mai mulţi ani în care casa a fost închiriată, locuinţa a rămas liberă şi până să fie ocupată de noii proprietari, o familie de opt moldoveni se mutase în ea, scrie Daily Mail.

Janice Mason îşi găsise deja un cumpărător interesat de casă şi a crezut că întreaga tranzacţie se va realiza fără probleme. Însă, în locuinţa moştenită, femeia a găsit un grup de opt persoane, patru adulţi şi patru copii, cel mai probabil modoveni care s-au instalat intrând pe uşa din spate. Femeia a aflat că locuinţa sa în valoare de 300.000 de euro fusese ocupată, după ce vecinii au vrut să îi întâmpine pe noii locatari şi au dat de cei opt chiriaşi neaşteptaţi.

Alertată de vecini, femeia s-a grăbit să ajungă la proprietate împreună cu soţul său, însă nu au putut intra deoarece toate încuietorile au fost schimbate. Poliţia i-a atenţionat pe soţii Mason că nu au autoritatea de a acţiona în acest caz deoarece este o problemă de drept civil. Singura soluţie care le-a rămas celor doi este să îi dea în judecată pe cei care le-au ocupat casa, însă un astfel de proces i-ar putea costa mii de lire sterline şi până la opt luni de umblat prin tribunale. "Trăim un calvar în momentul de faţă. Nu putem mânca, nu putem nici dormi cum trebuie. A trebuit să informăm cumpărătorul că locuinţa a fost ocupată şi că nu putem continua tranzacţia. Picătura care a umplut paharul este că nouă ne revine factura electrică pentru consumul lor", a explicat Janice Mason. Nici soţul lui Janice nu este mulţumit de situaţia actuală. "Am plătit toate taxele întreaga mea viaţă şi am respectat legea. Însă uite, când se întâmpla aşa ceva, legea se întoarce împotriva mea", a explicat acesta.

Noi chiriaşi le-au arătat soţilor Mason un contract de închiriere potrivit căruia o femeie pe nume Sharon Wright le-a dat locuinţa pentru suma de 2.400 de euro pe lună. Cei doi au încercat să o găsească pe această femeie însă fără niciun rezultat. Nici noii chiriaşi nu i-au ajutat, nefurnizându-le un număr de telefon al acestei femei.

Citește și: