Silviu Bănilă
846 vizualizări 22 apr 2019

Arhiva declasificată a CIA dezvăluie cartea „Povestea lui Adam şi Eva”, scrisă în 1966.

Această carte face parte dintr-un pachet de documente, alături de un articol din revista Time, scrie dailystar.co.uk.

Cartea scrisă de Chan Thomas cuprinde afirmaţii incredibile despre istoria lumii şi un posibil cataclism, corelate cu povestea Bibliei şi Potopul lui Noe.

Thomas este un cercetător în domeniul OZN-urilor, care a lucrat la un proiect al Forţelor Aeriene americane.

Motivele pentru care această carte a fost interzisă opiniei publice nu sunt pe deplin cunoscute, dar au legătură cu multitudinea de teorii ale conspiraţiei, dintre cele mai scandaloase.

Autorul susţine că omenirea este exterminată complet la fiecare 7.000 de ani şi un cataclism a fost profeţit chiar de Iisus Hristos.

De asemenea, Iisus nu ar fi o figură mesianică, ci mai degrabă un învăţăcel şcolit în India.

Iisus ar fi prevestit o Apocalipsă, încercând să-i pregătească pe oameni pentru eventualul sfârşit, ultimul cataclism fiind Potopul lui Noe.

Thomas susţine că „zonele nule” din Calea Lactee apar la câteva mii de ani şi cauzează cataclisme pe Pământ, pe măsură ce polii magnetici se inversează.

Din fericire pentru cei care credeau că sfârşitul este aproape, teoriile lui Thomas nu sunt susţinute ştiinţific.

Dincolo de afirmaţiile scandaloase, cartea ascunsă de CIA este cu atât mai dubioasă din cauza biografiei autorului ei.

Se pare că Thomas a făcut parte dintr-o echipă angajată de firma aerospaţială McDonnell Douglas, condusă de Dr. Robert Wood - un expert în OZN-uri, cu proiectul MUFON.

Wood l-a nominalizat pe Thomas într-un articol din 2007 ca fiind unul dintre cei care au lucrat la cercetarea obiectelor zburătoare neidenfiticate.

Autorul este descris drept un om „incredibil de inovator”, care susţine că a luat contact cu „civilizaţiile extraterestre”.

Wood precizează însă că a fost la un pas să-l concedieze pe Thomas, din cauza comportamentului său excentric - dar l-a lăudat pentru gândirea ieşită din tipare.

Cartea lui Thomas a fost publicată în 1963 şi 1965 - şi o copie a ajuns în dosarele CIA în 1966.

Ulterior, lucrarea obscură a rămas nepublicată până în 1993, când a văzut din nou lumina tiparului, dar pentru scurt timp. Au existat însă apoi versiuni online, iar conspiraţioniştii de pe internet au devenit fascinaţi de carte, considerând-o chiar „interzisă”.

O altă bizarerie este faptul că Thomas le mulţumeşte unor „cadre militare”, fără de care „cartea nu ar fi existat”.

Autorul îl menţionează pe generalul Forţelor Aeriene americane, Curtis Le May, care a condus politicile militare ale SUA în anii 1960, în timpul Războiului Rece. Acesta este responsabil pentru celebra replică: „Bombardaţi-i astfel încât să ajungă înapoi în Epoca de Piatră”.

Autorul îl citează şi pe generalul aviaţiei americane Harold Grand, responsabil cu comunicaţiile, dar şi pe amiralul Rufus Taylor, un ofiţer de inteligenţă care a lucrat pentru CIA.

Thomas are un mesaj şi pentru cei care l-au ironizat: „Pentru toţi cei care m-au ridiculizat, au râs de mine, m-au trimis la balamuc şi chiar m-au concediat: Cum aş fi reuşit altfel să fiu atât de motivat în găsirea adevărului? Le datorez totul”.

foto: CIA

Citește și: