Silviu Bănilă
810 vizualizări 23 mai 2019

Emma, un shih tzu drăgălaş, a ajuns în data de 8 martie la un adăpost de animale din Chesterfield, Virginia, după moartea stăpânei sale, scrie independent.co.uk. Animalul a rămas acolo două săptămâni, după care executorul testamentului femeii a adus la cunoştinţa celor de la adăpost că Emma trebuie ucisă.

Emma a fost dusă la veterinar, care a eutanasiat-o. Cadavrul a fost incinerat şi cenuşa a ajuns într-o urnă, amplasată ulterior în sicriul stăpânei decedate.

Personalul adăpostului a încercat să semnaleze derapajul, înainte ca Emma să fie eutanasiată, dar poliţia nu a avut nicio soluţie.

Situaţia a ridicat numeroase semne de întrebare. Sub incidenţa legii din Virginia, câinii sunt o proprietate personală şi este legal să eutanasiezi un animal sănătos.

Totuşi, potrivit lui Larry Spiaggi, preşedintele Asociaţiei Directorilor de Firme de Pompe Funebre din Virginia, este ilegal ca rămăşiţele animalului să fie îngropate lângă o persoană, inclusiv să fie puse în sicriul acesteia, aşa cum s-a întâmplat cu Emma.

Există şi excepţii de la regulă, în cazul cimitirelor deţinute în mod privat. Nu se ştie unde au fost îngropate Emma şi stăpâna ei.

Iubitorii de animale şi-au exprimat dezgustul faţă de eutanasierea fără rost şi incinerarea animalului.

Carrie Jones, managerul Chesterfield Animal Services, unde Emma a stat înainte să fie eutanasiată conform dorinţei stăpânei, şi-a manifestat regretul faţă de incident. „Aş fi vrut să-şi găsească un alt stăpân. În cele din urmă, au luat-o pe 22 martie”.

 

Citește și: