Gandul.info
Silviu Bănilă
702 vizualizări 14 feb 2018

Sumitomo Forestry Co. Ltd., divizia de cherestea a Sumitomo, unul din cele mai mari conglomerate de afaceri din Japonia, plănuieşte să ridice Proiectul W350 până în 2041, pentru a marca aniversarea a 350 de ani de la înfiinţarea companiei, scrie The Telegraph.

 

Obiectivul suprem, a precizat compania, este acela de a construi un oraş „eco”, cu clădiri înalte din lemn, care să transforme „peisajul urban în pădure”.

 

 

Conceptul clădirii a fost realizat de Sumitomo Tsukuba Research Laboratory, iar imobilul va avea 70 de etaje. Lemnul va asigura 90% din materialul de construcţie.

 

Turnul va necesita 185.000 mc de lemn şi va costa 600 miliarde yeni japonezi (4,2 miliarde lire sterline).

 

Compania colaborează cu diverşi specialişti pentru a se asigura că ansamblul respectiv va rezista la vânturi şi seisme puternice, fenomene naturale la care Japonia este predispusă.

 

 

Clădirea va găzdui numeroase magazine, birouri, un hotel şi apartamente de locuit. Totodată, balcoanele vor fi acoperite cu vegetaţie.

 

Când va fi definitivat, Proiectul W350 va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia şi cea mai înaltă structură din lemn la nivel global.

 

Specialiştii susţin că dacă această structură se va prăbuşi, înlocuirea elementelor va fi mult mai simplă decât în cazul clădirilor din beton şi oţel.

 

 

În prezent, cea mai înaltă structură din Japonia este Tokyo Skytree, un turn de comunicaţii cu o înălţime de 634 metri, urmat de Tokyo Tower, cu o înălţime de 333 metri.

 

Citește și: