Silviu Bănilă
643 vizualizări 15 mar 2018

Potrivit odditycentral.com, femeia ar fi fost deranjată de faptul că asasinul plătit a divulgat planul diabolic poliţiei. În decembrie 2016, Linda Gillman a fost arestată şi acuzată că a încercat să angajeze un asasin pentru a-l elimina pe fostul ei soţ şi totul ar fi trebuit să pară un accident sau un jaf.

Doamna l-a angajat pe Christian Olsen să facă anumite treburi în curtea casei. La un moment dat, femeia l-a rugat pe Olsen să-l execute pe fostul ei soţ şi pe noua soţie a acestuia. I-a dat un avans de 5.000 de dolari, promiţându-i şi un inel de diamant de 7.000 de dolari şi 18.000 de dolari din asigurarea de viaţă a victimei.

Olsen nu a putut însă să comită crima şi l-a contactat pe soţul lui Gillman, avertizându-l că se află în centrul unui complot criminal. Potrivit documentelor juridice, în timpul negocierilor între Gillman şi Olsen, aceasta „a vorbit despre crima respectivă. De asemenea, femeia a cerut ca şi actuala soţie a fostului ei soţ să aibă aceeaşi soartă, oferindu-i lui Olsen încă 10.000 de dolari. În total, Linda i-ar fi promis asasinului de ocazie 25.000 de dolari”.

După adunarea tututor dovezilor, poliţia a arestat-o imediat pe femeie şi a plasat-o în arestul penitenciarului din Salt Lake City. La scurt timp, aceasta a fost acuzată de obstrucţionarea justiţiei, după ce a abordat un alt deţinut, dintr-o bandă de neonazişti, pentru a-l elimina pe Olsen.

Gillman i-a spus infractorului că, dacă îl va ucide pe Olsen, ea va fi o femeie liberă şi îşi va îndeplini toate visurile. Acuzaţiile împotriva bătrânei au fost ulterior retrase, din lipsă de martori, dar doamna a încercat în continuare să caute asasini, pentru a se răzbuna pe cei care „i-au greşit”.

Femeia a căutat cu disperare un asasin. Doi. Trei...

Vinerea trecută, în timpul procesului privind încercarea de asasinare a soţului ei, Linda Gillman a fost acuzată de o nouă încercare de angajare a unui asasin, de data aceasta vizându-i pe Christian Olsen şi un avocat, care a câştigat cazul împotriva ei.

Potrivit Good4Utah, în timp ce era în închisoare, Linda Gillman s-a împrietenit cu un alt deţinut, încercând să-l convingă să folosească serviciile unui asasin din exterior. După ce i-a achitat cauţiunea de 5.000 de dolari, aceasta i-a oferit avocatului ei un cec de 155.000 de dolari, pentru fostul deţinut, însoţit de o mărturie. Gillman l-a instruit pe fostul deţinut să ia legătura cu Olsen şi să-l determine să semneze scrisoarea de mărturisire, care o va scăpa de toate acuzaţiile. Dacă ar fi refuzat să semneze, complicele lui Lindra ar fi apelat la serviciile unui asasin plătit.

În scrisoarea sa, Gillman l-a rugat pe fostul deţinut să-l elimine din scenă şi pe un anume „B.G.”, nimeni altul decât un avocat, care a reuşit să o învingă în instanţă. Din păcate pentru Linda Gillman, cecul şi scrisoarea nu au ajuns la partenerul ei de fărădelegi, ci a fost confiscată de la avocat de poliţişti.

În lumina noilor acuzaţii, femeia de 70 de ani va apărea din nou în faţa judecătorilor în data de 23 aprilie, riscând închisoarea pe viaţă.

Citește și: