Silviu Bănilă
807 vizualizări 29 aug 2018

Episodul bizar implică o femeie din Hong Kong, care a căzut victimă unei înşelătorii cu căsătorii, după ce a participat la o „SIMULARE DE NUNTĂ”, ca parte a unei probe de angajare, scrie South China Morning Post, citat de time.com.

Femeia a spus că a luat parte la căsătoria simulată ca parte a unui test pentru un job de organizator de nunţi. Iniţial, ea a aplicat pentru un job de make-up artist, promovat pe Facebook.

Escrocii au convins-o însă să aplice la jobul pentru organizator de nunţi, despre care i s-a spus că este plătit mai bine decât cel de make-up artist, unde salariul porneşte de la 1.800 de dolari.

Tânăra a fost de acord să ia parte la cursul gratuit în iunie, pentru funcţia de planificator nunţi. Pentru a trece examenul, a fost nevoită să meargă în Fuzhou, situat în provincia chineză Fujian. În timpul ceremoniei, ea şi „soţul” au semnat un certificat de căsătorie REAL.

„Au spus că vor şterge înregistrarea căsătoriei după eveniment”, a spus femeia. Dacă un chinez se căsătoreşte cu o persoană din Hong Kong, are dreptul să ceară rezidenţă acolo.  

Femeia a descoperit că s-a măritat pe bune de abia după ce a ajuns înapoi în Hong Kong şi a apelat la un avocat. Poliţia din Hong Kong nu a putut să o ajute, astfel încât tânăra a apelat la Federaţia Sindicatelor din Comerţ din Hong Kong (FTU).

„E o nouă formă de înşelătorie cu căsătorii”, a declarat Tong Kamgyiu, director al Comitetului de Drepturi şi Beneficii din FTU, pentru BBC. „Sunt dezamăgit şi nu îmi vine să cred că aşa ceva se poate întâmpla în Hong Kong-ul contemporan”.

Poliţia din Hong Kong trebuie să rezolve anual circa 1.000 de cazuri de înşelătorii cu căsătorii, între părţi din Hong Kong şi China.

foto: Hepta

Citește și: