Laura HOLBAN
719 vizualizări 1 mar 2012

O britanică şi-a adus pe lume fiica, fără să aibă idee de boala cumplită de care aceasta suferea. La doar două luni, Jessie Plumpton a fost diagnosticată cu distrofie toracică Jeunes, boală care nu îi mai lasă cutia toracică să crească, aceasta apăsându-i plămânii şi sufocând-o. La doar doi ani, fetiţa a suferit deja două operaţii istovitoare în care medicii au încercat să îi mărească cutia toracică, scrie Daily Mail.

„Operaţia de expansiune a pieptului a fost foarte traumatizantă şi asta pentru că era o operaţie pe viaţă şi pe moarte. Fiica mea ar fi putut muri pe masa de operaţie. Odată cu înaintarea în vârstă, va avea nevoie de alte şi alte intervenţii. Nu se ştie care îi sunt şansele de viaţă”, a povestit Jane Plumpton, mama fetiţei. În timpul operaţiei, medicii i-au inserat fetiţiei o bară de titan în ambele jumătăţi ale cutiei toracice, pentru a o extinde.

În ianuarie 2010, fetiţa a fost diagnosticată cu această boală genetică, o formă de nanism, care afectează un copil din 130.000. Doctorii au ştiut că fetiţa va trebui operată, căci altfel nu ar fi avut şanse de supravieţuire. Cele două intervenţii pe care le-a suferit fac parte dintr-o serie limitată de astfel de operaţii, doar 200, doctorii făcând încă pionierat în acest domeniu medical.

„Trăim fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Ea este o fetiţă minunată care luptă pentru viaţa ei. Jessie i-a uimit pe doctori cu puterea sa şi cu timpul scurt în care se repune pe picioare”, a explicat mama fetei care mai are o fiică, pe Jennie Leigh. Aceasta din urmă are 9 ani şi s-a născut sănătoasă.

Jessie este încă spitalizată şi conectată la aparatele care o ajută să respire. Mama sa o vizitează zilnic în spital, iar doctorii le-au promis că după Paşte, cea mică ar putea pleca acasă cu familia sa. „Am trecut prin cele mai groaznice momente, dar acum ne-am revenit. Ea este micul nostru miracol. Până şi doctorii au fost surprinşi de rezistenţa ei şi au avut încredere în cazul ei”, povesteşte mama micuţei.

Jessie va continua să treacă prin astfel de operaţii pe măsură ce va trece, până când cutia sa toracică va ajunge la mărimea de care va avea ea nevoie în clipa în care oasele îi vor înceta să crească. „Sunt foarte mândră de ea. Este de neoprit. Este cea mai mare binecuvântare să o am lângă mine”, a conchis Jane.

Citește și: