Laura Cojocaru
657 vizualizări 11 feb 2019

Samaira are 10 ani şi este antreprenor. În urmă cu doi ani a creat jocul CoderBunnyz care îi învaţă pe copii secretele programării, îmbinând trei elemente de care puştioaica e pasionată: liniile de cod, jocurile şi iepuraşii. Anul trecut jocul a fot implementat în peste 100 de şcoli din SUA, la orele de informatică. Samaira a dezvoltat o pasiune pentru IT, urmărindu-l pe tatăl său care lucrează în domeniu. Încă de la şase ani, fetiţa a început să cunoască tainele IT-ului. Jocul care conţine concepte despre secvenţe de cod, rezolvarea blocajelor,  strategie şi soluţionarea problemelor a atras atenţia companiilor Microsoft Intel şi Google, care au invitat-o pe Samaira să participe la conferinţe. Google i-a propus fetiţei să lucreze pentru ei, după ce îşi termină studiile. Samaira a ezitat să dea un răspuns afirmativ, menţionând că se mai gândeşte, pentru că îi place să fie antreprenor. 

Samaira Mehta a apărut de mai multe ori la ştiri şi a început să vândă jocul pe Amazon.

"Am vândut 1.000 de jocuri, deci peste 35.000 de dolari, şi a fost pe piaţă timp de un an", a declarat Samaira Mehta. De asemenea a câştigat şi un premiu în valoare de 2500 de dolari, în 2016, scrie Business Insider.

De când şi-a scos pe piaţă jocul CoderBunnyz a avut ocazia de a face cunoştinţă cu o mulţime de personalităţi. Unul dintre cele mai emoţionante momente a fost pentru Samaira întâlnirea cu Michelle Obama. Michelle Obama şi Sheryl Sandberg, directorul de operaţiuni al Facebook, sunt femeile care o inspiră pe fata care urmăreşte mereu să înveţe ceva de la cei din jur. A lansat şi o serie de interviuri pe canalul ei de Youtube, unde vorbeşte cu oameni de succes din diverse domenii, de la educaţie şi până la jurnalism. Ea s-a întâlnit de asemena şi cu Mark Zuckemberg, pe care l-a colindat de Halloween şi căruia i-a povestit despre jocul inventat de ea. „Îl întâlnisem în sfârşit. Când i-am povestit despre jocul meu, mi-a spus să o ţin tot aşa pentru că fac o treabă bună.”

 

Samaira ţine şi ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, unde îi învaţă pe copii regulile jocului pe care l-a inventat. Fata şi-a reinvestit banii câştigaţi, pentru a crea un nou joc bazat pe programarea inteligenţei artificiale.

 

 

 

Citește și: