Laura Cojocaru
1517 vizualizări 8 mar 2019

Compania SquareMouth, o firmă de asigurări cu mai multe filiale a lansat un concurs secret cu titlul „Merită să citeşti” pentru a evidenţia importanţa lecturării integrale a contractului. 

Donelan Andrews, o învăţătoare în vârstă de 59 de ani din statul Georgia se pregătea să plece în vacanţă la Londra, aşa că a cumpărat de pe Intenet o asigurare de călătorie. A primit un contract de şapte pagini, şi a citit chiar şi rândurile unde scrisul era extrem de mic. Lecturând ultima filă, învăţătoarea a aflat că este câştigătoare unui premiu în valoare de 10.000 de dolari, fiind invitată să contacteze compania. “Dacă aţi citit până aici, sunteţi unul dintre foarte puţinii clienţi ai Tin Leg (o filială a companiei SquareMouth) care au studiat toată poliţa de asigurare”, se arată în textul contractului. 

Compania a iniţiat concursul pentru că, de obicei clienţii nu citesc contractul şi se aşteaptă să fie asiguraţi chiar pentru orice.  

″În ultimii 16 ani, am constatat că foarte mulţi turişti cumpărau o asigurare de călătorie şi credeau că pot păţi orice, pentru că ei erau asiguraţi, dar nu citeau detaliile din contract”, declară reprezentanţii companiei SquareMouth.

Învăţătoarea a povestit că citeşte absolut tot din reflex şi chiar foloseşte tehnica prin care a câştigat marele premiu cu elevii ei.

“Eu citesc întotdeauna notele de subsol. Ştiu că pare puţin cam ciudat, dar am învăţat să citesc cu atenţie mare contractele pentru a evita o posibilă înşelătorie”, explică învăţătoarea.

Cu cei 10.000 de doalri Donelan Andrews va pleca în vacanţă în Scoţia împreună cu soţul ei. 

Foto: SquareMouth

Citește și: