4605 vizualizări 30 apr 2017

Maya, fiica lui Bunmy are 10 ani şi, după cum mărturiseşte chiar mama ei, micuţa petrece 2-3 ore pe noapte pentru a reuşi să termine temele pe care le are de făcut pentru a doua zi. Femeia a scris în e-mailul adresat şcolii că în ultimii patru ani a observat schimbări în comportamentul fetiţei, aceasta devenind tot mai stresată atunci când venea vorba despre şcoală. Stresul despre care vorbeşte mama se referă la dureri în piept, insomnii şi o frică crescândă faţă de şcoală. 

„Bună ziua, profesori ai Mayei,

Maya va reduce drastic numărul de teme pe care le va face în acest an. Ea este foarte strsată şi a început să aibă chiar simptome de natură fizică, cum ar fi durerile în piept sau trezirea la ora 4 dimineaţa, îngrijorată de faptul că are multe lucruri de făcut pentru şcoală. 

Nu are probleme cu notele şi îi place mult să meargă la şcoală. Ne-am consultat şi cu un tutore şi cu un terapeut şi ambii ne-au sugerat să reducem numărul de teme pentru acasă. 2-3 ore petrecute în fiecare zi cu această activitate, în condiţiile în care ajunge acasă la 16:30, îi lasă puţin timp pentru a fi copil şi pentru a se bucura de timpul petrecut cu familia şi vrem să evităm ca ea să intre în depresie din acest motiv. 

Vă mulţumesc pentru înţelegere!”, a scris Bunmy Laditan în e-mailul trimis profesorilor. 

Iniţiativa femeii a fost susţinută de multe alte persoane care şi-au arătat înţelegerea prin intermediul comentariilor publicate la mesajul distribuit pe reţeaua de socializare Facebook şi chiar îngrijorarea, gândindu-se că şi copii lor trec prin aceleaşi stări. 

Citește și: