Sorina Ionaşc
6134 vizualizări 8 feb 2012

O felină a fost suprinsă de o cameră de filmat alergând pe terenul unde mai multe animale au fost mutilate, scrie Daily Mail. Experţii susţin că "leopardul" de aproape 2 metri ar semăna cu "pisica sălbatică" din Woodchester, care a făcut mai multe victime în rândul animalelor, în zona Gloucestershire, în apropiere de rezervaţia naturală Woodchester, Marea Britanie.

În luna ianuarie au fost descoperite cadavre ale unor căprioare, iar specialiştii au bănuit că este vorba despre o felină de mari dimensiuni care atacă alte animale în sălbăticia Marii Britanii. Imaginile recent publicate sunt primele dovezi concludente în privinţa existenţei "pisicii sălbatice din Woodchester".

"Cred că imaginile sunt destul de concludente. Sunt cele mai bune imagini cu o pisică sălbatică mare în Marea Britanie", a spus Frank Tunbridge, expert în speciile de feline mari.

Potrivit specialistului, animalul surprins în imagini corespunde cu descriere "pisicii sălbatice" - are aproape 2 metri lungime, cca 50 de centimetri înălţime, are o coadă foarte lungă şi mersul similar cu cel al unei feline mari.

Coryn Memory, cea care a reuşit să o filmeze, spune că nu este prima dată când a captat imagini cu pisica, reuşind să mai filmeze în 2009 un animal mare şi negru, asemănător unei pantere, în apropiere de Stroud. După ce a descoperit câteva poveşti legate de acest tip de animal care hoinăreşte în Cotswolds, a reuşit să capteze câteva imagni neclare cu felina în zăpadă.

Abia atunci Memory a luat legătura cu expertul în viaţă sălbatică Frank Tunbridge, care i-a împrumutat camera de luat vederi, iar cu ajutorul ei a filmat "pisica sălbatică" în 2010, în apropiere de Rodborough Common. "A fost fascinant. Nu mi-a fost frică deloc, eram doar emoţionată că în sfârşit am filmat-o", a spus Coryn Memory.

Imaginile au fost publicate abia pe 6 februarie anul acesta, în contextul în care în luna ianuarie au fost descoperite mai multe cadavre de căprioare mutilate, care aveau toate boturile muşcate şi cărora le lipseau toate organele vitale, acestea fiind semnele distinctive ale unui atac de panteră.

În urma analizelor, specialiştii au descoperit pe cadavrele animalelor urme de ADN de vulpe şi de câine dingo.

Subiectul "pisicii sălbatice din Woodchester" va fi prezentat şi într-un documentar la care lucrează realizatorul Mark Fletcher, împreună cu Memory şi Tunbridge. "Descoperirea aceasta ar putea fi doar vârful aisbergului", a spus expertul în wildlife.

Citește și: