27 vizualizări 8 oct 2008

Suresh Joachim din Toronto şi Claudia Wavra din Petersburg (Germania) ar putea fi noii campioni ai lumii la maraton cinematografic. Cei doi au privit, într-o casă de plexiglas amplasată în Times Square din New York, 57 de filme, de-a lungul a 123 de ore şi 10 minute. Pe 2 octombrie, 8 temerari au început testul de anduranţă cinefilă, cu vizionarea recentului succes Iron Man. După 72 de ore, în cursă au mai rămas doar doi competitori, canadianul şi nemţoaica. Ei au rezistat până pe 7 octombrie, ora locală 15.10, iar cel din urmă film urmărit a fost Thelma şi Louise. Regulile au fost stricte: fiecare peliculă inclusă în vizionarea-mamut trebuia urmărită până la ultima rolă a genericului de final, iar în timpul proiecţiei concurenţii nu aveau voie să privească decât către ecran. Între filme, concurenţii au avut dreptul la pauze de 10 minute.

Chiar dacă Suresh şi Claudia susţin că au bătut recordul mondial, meritându-şi astfel locul în Guinness Book, un oficial a declarat că verdictul final se va da abia peste două săptămâni. Chiar dacă performanţa lor nu va fi omologată, cei doi au avut deja parte de câştiguri: cele 15 minute de faimă la care are dreptul oricine, plus o cantitate apreciabilă de filme bune, despre care îşi pot da cu părerea la petreceri.

Dar cea mai importantă realizare a rezistenţilor spectatori a fost întâlnirea cu Susan Sarandon, protagonistă a dramei Thelma şi Louise, care a participat la proiecţia finală şi a stat apoi de vorbă cu câştigătorii.(D.P.)

Citește și: