Laura HOLBAN
1579 vizualizări 9 feb 2012

Un colegiu din Marea Britanie a înfiinţat primul curs din lume la care se predau lecţii de făcut fotografii cu un iPhone. Cursurile de "iPhoneografie" au fost înfiinţate la sugestia fotografului Richard Gray, care crede că iPhone-ul este un gadget suficient de performant pentru a surprinde imagini profesioniste fără a fi necesare alte echipamente.

În plus, Gray spune că utilizatorii telefoanelor de la Apple sunt norocoşi că au acces la aplicaţii de editare ingenioase şi gratuite, totul pentru a avea un bun punct de plecare în arta fotografiei, notează Daily Mail.

Cursul, implementat la Kensington şi Chelsea College din Londra, este făcut să tranforme orice novice în ale fotografiei într-un profesionist în doar cinci săptămâni. Profesorul Gray a explicat cum lecţiile de fotografie cu iPhone pornesc de la principii fundamentale pe care trebuie să le ştie orice fotograf cum ar fi compoziţia sau setarea luminii. Cursul costă 115 lire sterline şi presupune ca fiecare învăţăcel să-şi aducă propriul gadget Apple şi să aibă la dispoziţie încă 20 de lire pentru a achiziţiona aplicaţiile optime pentru a deprinde abilităţile necesare.

"Cele mai importante sunt aplicaţile pentru iPhone, deoarece există mii şi mii la dispoziţia clientului. Unele sunt foarte simple, implică doar câteva filtre retro, iar altele sunt mult mai complexe şi necesită editarea manuală a fotografiilor", a explicat Gray.

Profesorul britanic speră ca acest curs să le deschidă studenţilor apetitul spre fotografie la modul serios şi să le dea încredere că pot face acest lucru şi fără cele mai scumpe echipamente de pe piaţă.

Gray a vorbit despre cele mai populare aplicaţii foto pentru iPhone, cum ar fi Instagram şi Hipstamatic, aplicaţii care le permit utilizatorilor să îşi editeze rapid imaginile, lăsând loc pentru fotografii creative. "Ca să descarci aplicaţia asta, dai puţini bani sau uneori deloc.

În schimb, pentru Photoshop poţi ajunge să plăteştii mii de lire", şi-a justificat alegerea nonconformistul profesor. "Dacă unii dintre sceptici ar arunca un ochi peste comunităţile de iPhoneografii, ar putea întâlni fotografii puternice şi oameni foarte creativi. Cu aplicaţiile potrivite şi puţină îndemânare, iPhone-ul poate fi un instrument creativ foarte puternic", a conchis profesorul.


Citește și: