Peste 1.500 de pasageri şi-au pierdut viaţa în naufragiul din aprilie 1912, atunci când Titanicul s-a scufundat în drum spre oraşul New York. În vreme ce cauza dezastrului a fost atribuită mult timp unui iceberg pe care echipajul nu l-a observat la timp, pentru a-l putea evita, noi dovezi au scos la iveală faptul că la bordul vasului izbucnise un incendiu despre care oamenii de ştiinţă spune că a ars neobservat timp de aproape trei săptămâni, fapt care a dus la coliziune. 
 
În vreme ce unii cercetători au recunoscut teoria unui incediu la bord, o nouă analiză a unor fotografii rar văzute în spaţiul public a dezvăluit că incendiul ar fi de fapt de vină pentru tragedia care a rămas în istorie. Jurnalistul Senan Molony, care a petrecut mai bine de 30 de ani cercetând scufundarea Titanicului, a cadre surprinse de inginerii electricieni de la vas înainte de plecarea de la Belfast. 
 
Maloney a spus că a identificat urme lungi de peste 30 de metri chiar în zona în care vaporul a fost lovit de iceberg. „Studiem exact zona în care a lovit icebergul şi se pare că există o slăbiciune sau o fisură exact în acel loc specific chiar de dinainte de a pleca din Belfast". Acesta arată şi că 12 bărbaţi au încercat să stingă flăcările, dar incendiul a fost prea greu de controlat şi a ajuns la temperaturi de până la 1000 de grade Celsius. 
 
 
 

 

Citește și: