Silviu Bănilă
462 vizualizări 27 oct 2014

Al Capone a fost trimis în Illinois, unde a condus clubul Four Deuces, care permitea desfăşurarea jocurilor de noroc, consumul de alcool şi bineînţeles prostituţia, în perioada prohibiţiei americane. „Aceasta a fost casa lui Al Capone din Chicago. Fiecare etaj este alcătuit din trei dormitoare”, se arată în anunţul de vânzare a locuinţei celebrului gangster.

Primul etaj a fost renovat în 2008. Una din băi dispune şi de un jacuzzi, iar al doilea etaj are parchet din lemn de esenţă tare. De asemenea, garajul locuinţei lui Al Capone are o capacitate de două maşini. Cei care doresc să cumpere casa trebuie să facă dovada că au toţi banii necesari.

Potrivit The Chicago Tribune,  Al Capone a cumpărat casa din Chicago cu suma de 5.500 dolari, pe vremea când lucra ca gardă de corp într-un bordel. Potrivit surselor istorice, în subsolul clubului condus de Al Capone au fost torturate numeroase persoane. La finele anilor '20, gangsterul s-a mutat în Florida, după ce rivalii au încercat să-l asasineze.

În 1931, Al Capone a primit o pedeapsă de 11 ani cu închisoarea pentru evaziune fiscală. Autorităţile nu au reuşit să obţină o condamnare pentru numeroasele infracţiuni violente săvârşite de Capone şi oamenii săi. Mafiotul a fost eliberat din închisoarea Alcatraz în 1939 şi a decedat în 1947. În perioada de glorie, afacerile ilicite ale lui Capone generau venituri de 100 milioane de dolari pe an.

Citește și: