Adriana Stanca
24502 vizualizări 15 iun 2015

Viorele, Viorele, / Unde-s conturile tele?

În Bahamas şi-n Cayman, / Da’ ne minţi că n-ai un ban,

Da’ dacă mă uit mai bine, / Viorele, Viorele, / Conturile tele-s pline.

Aşa începe o piesă a aşa-numitului Ansamblu „Liviu Dragnea”, din Teleorman, dedicată nimeni altcuiva decât premierului Victor Ponta. Peste 9.700 de vizualizări a adunat pe YouTube, dar şi numeroase reacţii din partea internauţilor care s-au amuzat copios pe seama versurilor cântecului.

În realitate însă, clipul devenit viral pe Internet, este un pamflet muzical realizat de echipa de actori din spatele proiectului „Facem virale”.

„Ideea a apărut în momentul în care am văzut contextul politic actual şi, cum noi suntem un grup foarte creativ de artişti, fără să avem vreo orientare politică declarată, pur şi simplu ne-am gândit să facem un pamflet. Nouă ne place foarte mult comedia şi ne-am gândit Hai să facem un videoclip!”, a povestit pentru gândul Sever Bârzan, unul dintre fondatorii „Facem virale”.

În două zile s-a concretizat totul: textul, muzica şi filmările, desfăşurate într-o grădină din spatele unui bloc din Capitală.

„De muzică s-a ocupat Iulian Sfrîrcea, cel care apare şi cântă în filmuleţ, de text s-a ocupat Ionuţ Oprea, asociatul şi colegul meu de la «Facem virale», iar de toată partea tehnică – imagine, montaj, mix, master al piesei – m-am ocupat eu”, a mai explicat Sever Bârzan.

Odată publicat pe YouTube, piesa a devenit „hit”. Chiar dacă în afară de comentariile oamenilor nu au primit încă nicio reacţie din partea vreunui politician, Sever Bârzan spune că, totuşi, „ar fi interesant” să se întâmple aşa ceva:. „Exclusiv, gândindu-ne la un sens constructiv în asta”, precizează el.

Pentru cei care s-ar putea gândi că pamfletul ar fi fost realizat „la comanda” cuiva anume, Sever subliniază că totul a fost o simplă iniţiativă a echipei „Facem virale”.

„Sigur, acum oricine poate să facă orice fel de speculaţie”, a spus el. „Dar în sprijinul afirmaţiei că nu ne-a plătit nimeni sau că nu am fi fost sponsorizaţi sau îndemnaţi de cineva stă în picioare faptul că noi facem pamflete în general. Nu avem culoare politică! Adică luăm un subiect şi oricine sau orice ni s-ar părea că poate produce o situaţie de tipul acesta, care să poată să aibă potenţial comic, pentru noi serveşte drept sursă de inspiraţie şi atât. În plus, dacă am fi fost plătiţi de cineva anume, clipul s-ar fi bucurat, probabil, de mijloace tehnice mult, mult mai bune... Aşa, se vede că din punct de vedere tehnic nu are cine ştie ce calitate”, a adăugat el în cele din urmă.

Proiectul „Facem virale” a luat naştere în ianuarie 2014, la iniţiativa lui Sever Bârzan, a lui Ionuţ Oprea şi a Dorei Bârzan.

„Suntem absolvenţi ai UNATC, suntem la bază actori şi am pornit pur şi simplu din dorinţa noastră de a face comedie.Ne place să facem pamflet, ne place ironia, ne place umorul”, a povestit Sever.

Dincolo de asta, „Facem virale” este şi un serviciu de publicitate şi marketing online, destinat IMM-urilor: „Sunt firme care nu îşi pot permite un buget pentru o reclamă televizată, fiindcă este foarte scumpă, dar cărora noi le oferim posibilitatea, prin preţurile pe care le practicăm, să-şi facă publicitate online”.

Până acum, portofoliului de clienţi ai „Facem virale” a fost destul de variat: „Am lucrat şi cu firme de IT, ONG-uri, agenţii imobiliare şamd. Am făcut inclusiv un promo pentru o carte care a fost premiată anul acesta în cadrul Galei Observator Cultural – «Abonatul nu poate fi contactat», de Cristina Andrei”, a mai spus Sever Bârzan în cele din urmă.

Vă prezentăm în continuare versurile complete ale pamfletului muzical „Viorele, Viorele”:

„Viorele, Viorele,

Unde-s conturile tele?

În Bahamas şi-n Cayman,

Da’ ne minţi că n-ai un ban,

Da’ dacă mă uit mai bine,

Viorele, Viorele,

Conturile tele-s pline.

 

Uită-te câte dosare

Cu miros de condamnare,

Dacă iei cu suspendare

Faci paranghelie mare,

Pă stadionu’ ăl mai tare

Viorele, Viorele,
Cu actori şi dansatoare.

 

Lasă-mă să-ţi vând un pont

Nu mai fi un mafiot

DNA-u’ te vizează,

SRI-u’ te vânează,

Media manipulează,

Viorele, Viorele,

Avocaţii te stresează.

 

Masteratu’ l-ai fentat,

Doctoratu-i plagiat,

Copy-Paste, Copy-Paste,

Dai cu degetele-n taste,

La Xerox te-ai închinat,

Viorele, Viorele,

Şi-nc-o diplomă ţi-ai luat.

 

Ce-ţi mai place să pozezi,

Cu vedete te-afişezi,

Selfie cu Ghiţă ciobanu’,

Mâine cu Omar Hayssamu’,

Dă la cluburi din Dubai,

Viorele, Viorele,

La duba cu şaij’ dă cai."

Citește și: