5811 vizualizări 4 feb 2016

Pe uşă scris mare: Spaţiu sigilat de ANAF. Iar oamenii se opresc, privesc animalul şi merg mai departe. O scenă care se repetă de peste o săptămână pe Bulevardul Revoluţiei.

Iar în ultimele zile, discuţiile pe subiect sunt tot mai aprinse.

“Oare în ce ţară trăim că suntem în Uniunea Europeană, se poate să ţinem în captivitate un animal o pisicuţă?! Magazinul a fost sigilat de ANAF. Să se facă o comisie, să deschidă magazinul, să scoată animalul, este un animal de companie, este păcat de e.”, a spus revoltat, un bărbat din Drobeta Turnu Severin care a trecut de mai multe ori prin faţa magazinului şi a vazut animalul.

În cele din urmă, în cursul zilei de joi, o femeie a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor ca să scoată animalul flămând din magayin. Doar că de acolo a început birocraţia tipic românească. Pompierii au îndrumat-o pe femeie către Poliţie, Poliţia spre ANAF şi uite-aşa, în 24 de ore, nimeni nu a reuşit să deschidă uşa.

Târziu, poliţiştii au anunţat că în cursul zilei de vineri, inspectorii ANAF din Târgu Jiu vor veni la Drobeta Turnu Severin şi împreună cu poliţiştii vor elibera pisica. Iar la final, aşa cum scrie la lege, se va întocmi şi un proces verbal.  Magazinul de haine a fost sigilat în urma unor probleme pe care proprietarul turc le-ar avea cu legea şi nimeni nu ştie exact când şi mai ales cum a reuşit să intre pisica în clădire.Oana Buzatu
 

Citește și: