147 vizualizări 14 feb 2008

Oricât şi-ar dori unii să o facă uitată, sărbătoare de Sfântul Valentin există cu adevărat în unele părţi ale lumii. Se întâmplă însă ca ziua de 14 februarie să nu-i prindă pe toţi într-o relaţie. De exemplu, opt milioane de americani au recunoscut că de Valentine's Day îşi trimit singuri cadouri: nu pot şterge sentimentul de singurătate şi lipsa de iubire, dar cel puţin primesc ceva drăguţ. Într-o astfel de perioadă în care se vorbeşte mai mult ca de obicei de dragoste, cei singuri pot recurge la gesturi disperate. Astfel, o femeie din Polonia a sunat la aproximativ 700 de bărbaţi pentru a găsi unul care să facă sex cu ea. Şi pentru că nu s-a recomandat ca fiind vreo bombă sexy sau vreun star porno, femeia a primit tot atâtea refuzuri. Ca ghinionul să fie şi mai mare, în cele din urmă a fost arestată de poliţie, potrivit Rompres. Hanna Wodziak (42 de ani), din localitatea poloneză Koszalin, a telefonat la pompieri, serviciile de asistenţă, cazarma locală şi la municipalitate în încercarea de găsi un bărbat care să vrea să facă sex cu ea. Poliţia a reuşit să intercepteze locaţia de unde a telefonat şi a trimis o patrulă la casa femeii. „Eram disperată după sex. A trecut enorm de multă vreme de când nu am mai avut un bărbat în pat cu mine”, declara ea. Deşi exagerat de sinceră, femeia a fost acuzată că şi-a bătut joc de serviciile de asistenţă şi de faptul că a dat telefoane de ameninţare. Atât de mare era disperarea încât femeia era pregătită chiar să dea foc locuinţei personale, pentru a face să se stingă „propriul foc”.

Pensionarii olandezi – încurajaţi să iasă la întâlniri

În Suedia şi Olanda, de exemplu, oamenii se gândesc şi la cei singuri. Un colegiu din Stockholm a decis să interzică vânzarea de trandafiri în perimetrul său în ziua de Valentine's Day pentru ca elevele care nu au prieteni să nu se simtă excluse. Potrivit directorului adjunct al colegiului, elevele care nu ar primi trandafiri s-ar putea simţi excluse şi ar suferi „că nu primesc nicio formă de atenţie pe tot parcursul zilei în cauză”.

Crucea Roşie daneză s-a gândit însă la persoanele în vârstă, iar voluntarii s-au

plimbat cu câte doi trandafiri prin casele de bătrâni pentru a-i încugraja pe pensionari să iasă în oraş, la o întâlnire. Un trandafir pentru pensionarul cu care au stat de vorbă, celălalt pentru persoana pe care pensionarul respectiv o va invita în oraş. Iniţiativa romantică face parte din programul Crucii Roşii de a-i aduce pe tinerii mai aproape de bătrâni.

„JOS CU VALENTIN!”

Exită însă oameni care iau foarte în serios Valentine’s Day. Peste 200 de cupluri au stat la coadă ieri dimineaţă pentru a se căsători de Valentine's Day în districtul Bang Rak din Bangkok, care înseamnă „satul dragostei” în thai. Potrivit Rompres, Valentine's Day este, de asemenea, o zi specială pentru poliţia thailandeză, care desfăşoară anual unităţi speciale în cartierele „fierbinţi” din Bangkok pentru a-i împiedica pe adolescenţi să întreţină relaţii sexuale. În India însă, celebra zi de Sfântul Valentin nu a fost primită cu prea multă dragoste. Câteva zeci de protestatari au blocat o stradă în New Delhi, arzând felicitări speciale de Valentine's Day şi urlând „Jos cu Valentin!”. În oraşul vecin Lucknow, au ameninţat că îi vor bate măr pe îndrăgostiţii care fac paradă de dragostea lor. (A.M.M.)

Citește și: