Florin Jinga
674 vizualizări 23 apr 2019

Natalie Kunicki era în apartamentul său din Londra alături de un prieten cu care văzuse un film. Tânăra şi-a trosnit gâtul pentru a se detensiona şi a scăpa de stres, când a auzit un pocnet puternic al articulaţiilor. Aceasta a ignorat totul şi a mers la culcare, neavând nici o durere, scrie The Sun.

După 15 minute, tânăra s-a trezit şi a constatat că nu îşi poate mişca piciorul stâng. Când s-a ridicat să meargă la baie, s-a prăbuşit pe podea.

„Prietenul meu a trebuit să vină să mă ridice. A crezut că m-am îmbătat, însă eu mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. Am crezut că am fost drogată”, povesteşte Natalie.

Paramedic de meserie, tânăra a recunoscut că iniţial i-a fost ruşine să sune la ambulanţă, temându-se că medicii vor crede că a băut. După ceva timp, paramedicii care au ajuns la locuinţa ei şi au descoperit că, atunci când şi-a trosnit gâtul, i-a plesnit o arteră. Ruptura vasului de sânge a dus la formarea unui cheag la creier, care i-a provocat un accident vascular cerebral.

Tânăra a rămas cu partea stângă a corpului aproape complet paralizată. Chirurgii au reuşit să oprească sângerarea arterei, însă nu au izbutit să îndepărteze complet cheagul de sânge de la creier. Medicii cred că acesta se va dizolva în timp.

Aceasta a petrecut aproape o lună în spital încercând să îşi recupereze mobilitatea în braţul, piciorul şi mâna stângă.

„Mi-am recuperat mobilitatea, însă nu pot merge mai mult de cinci minute. Sunt foarte neîndemânatică, mi se pare dificil şi să-mi închei nasturii la haine. Am început să simt senzaţiile de rece şi cald, dar partea stângă a corpului meu este încă amorţită puţin”, a povestit tânăra.

Medicii spun că femeia îşi va relua viaţa de zi cu zi în cel mult un an.

Aceasta s-a mutat din Canberra, Australia, în Londra pentru jobul de la Serviciul de Ambulanţă britanic. Familia ei a deschis un cont pe un site de donaţii, pentru a strânge din banii necesari pentru tratamente.

„Nu fumez, nu prea beau, nu am un istoric în familie de accidente cerebrale, aşa că este foarte ciudat că mi s-a întâmplat asta. A fost ceva spontan, şansele ca aşa ceva să se întâmple sunt de una la un milion”, adaugă Natalie.

Foto: Captură

Citește și: