5704 vizualizări 25 apr 2019

Asmat Junejo a fost internată într-un spital pe 18 aprilie. Mama ei a declarat că a primit un telefon la scurt timp şi a fost anunţată că starea fiicei sale s-a înrăutăţit şi că a fost mutată la un alt centru medical, scrie Metro.

Când a mers la primul spital, femeia şi-a găsit fiica moartă pe o targă, într-o încăpere de serviciu. Angajaţii spitalului i-au spus că aceasta a murit din cauza unei reacţii la antibiotice. însă autopsia a arătat că tânăra fusese violată şi decesul ei a survenit în urma unei „injecţii otrăvitoare”.

Guvernatorul provinciei Sindh, Murad ali Shah, a cerut poliţiei să deschidă o anchetă şi să investigheze ce s-a întâmplat în ziua în care tânăra a murit în spital.

Trei asistenţi medicali şi un doctor sunt acum acuzaţi că au violat-o şi ucis-o pe tânără. Poliţia a arestat trei suspecţi, în timp ce al patrulea este de negăsit.

Activiştii pentru drepturile omului cer acum guvernului din Pakistan să ia măsuri şi să îi pedepsească pe cei responsabili pentru  moartea lui Asmat.

Citește și: