Silviu Bănilă
365 vizualizări 13 iun 2019

Adolescenta a băut prea mult „bubble tea” şi peste 100 de mici perle de tapioca i-au rămas blocate în stomac, scrie mirror.co.uk.

Bubble Tea sau boba este facut dintr-un amestec de ceai verde sau negru cu lapte condensat sau iaurt, miere, siropuri naturale de fructe si un ingredient unic – perlele de tapioca (un amidon obtinut din radacinile plantei casava). Margelele de tapioca sunt gumate precum jeleurile si, pentru ca sunt mai grele decat bautura, le vei gasi mereu pe fundul paharului. Sunt comestibile, asa ca le poti consuma in timp ce bei amestecul din pahar sau dupa ce l-ai terminat (sursa).

Tânăra de 14 ani a ajuns de urgenţă la spital, după ce s-a constipat îngrozitor şi nu a mai avut poftă de mâncare timp de cinci zile.

Radiografiile fetei, identificată cu pseudonimul „Xiao Shen”, au arătat că stomacul nu a mai reuşit să realizeze digestia micilor perle de tapioca, care ajută la formarea celebrului „bubble tea”.

Dr. Zhang Louwei, care a tratat-o pe pacientă, a spus că abdomentul fetei se umflase „îngrozitor”.

Stomacul, intestinele şi rectul fetei au fost afectate de perlele de tapioca. Băutura, care este extrem de populară în Asia de Est, conţine în mod normal ceai, lapte şi câteva perle sau „boba”.

Acestea sunt extrase din planta casava, cultivată în America de Sud şi au o textură gumată.

O ceaşcă de bubble tea se vinde cu 10 yuani în China.

Doctorul a suspectat că perlele de tapioca s-au acumulat în interiorul lui Xiao Shen în decursul unei perioade mai îndelungate de timp, nefiind rezultatul unui singur incident.

De fapt, aceasta a băut o cantitate uriaşă de ceai timp de cinci zile, înainte să ajungă la spital, în data de 28 mai.

Medicul i-a prescris fetei laxative, care au ajutat-o să elimine „mingiuţele”.

Acesta a avertizat că tapioca poate fi greu de digerat. Mai mult, magazinele de ceai ar putea adăuga aditivi alimentari, pentru a „îmbunătăţi textura” produsului.

Produs în Taiwan, „bubble tea” a devenit foarte popular în oraşele occidentale cu o populaţie numeroasă de asiaici, precum New York şi Londra.

Citește și: