Alexandra Mortu
1227 vizualizări 11 iul 2019

„Am fost muşcat de mii de ori. Am fost aruncat de colo-colo, bătut destul de rău. Aproape că am avut dinţii scoşi”, a declarat Jeremiah.

În prezent, Jeremiah are 60 de ani şi este un biologist marin care s-a scufundat de mii de ori şi s-a lăsat intenţionat muşcat de rechini.

„Studiem interacţiunile dintre oameni şi rechini şi singurele de care sunt interesat sunt acelea care sunt cele mai realistice şi adevărate pentru a putea astfel să protejăm pe oricine dacă se întâmplă să ajungă în mare, dar şi să învăţăm comportamentul şi capacităţile acestor prădători, totul pentru a avea interacţiuni cât mai sigure”, a continuat biologistul pentru Daily Beast.

Pe 17 iule, National Geographic va difuza un episod special - Man vs. Shark - în care Jeremiah se lasă intenţionat muşcat de un rechin tigru pentru a putea testa rezistenţa constumului de protecţie din latex. Însă, ţinând cont că dinţii unui astfel de rechin sunt atât de puternici încând pot distruge cu uşurinţă carcasa unei ţestoase, biologistul şi-a riscat cu adevărat siguranţa.

„Am fost destul de încrezător în ceea ce făceam, dar interacţiunea cu rechinul tigru am păstrat-o pentru mai târziu, sunt cunoscuţi pentru muşcăturile lor distrugătoare care fac multe daune”, a povestit biologul.

Acesta a mărturisit că în 98% din cauzri rechinii devin violenţi şi atacă doar dacă oamenii reacţionează în mod greşit, stimulându-le agresivitatea.

De zeci de ani bărbatul se ocupă de dezvoltarea unor costume speciale pentru scanfandrii care să îi protejeze cât mai bine atunci când interacţiunea cu viaţa biologică marină, în special cu rechinii. 

Foto: Pixabay

 

Citește și: