Florin Jinga
4702 vizualizări 5 sep 2018

În tinereţe, cântăreţul britanic a lucrat pentru ceva timp ca manipulator de bagaje pe aeroportul Heathrow din Londra şi, în cinstea zilei sale de naştere, angajaţii de bagaje de la terminalul 5 au învăţat să danseze, la fel cum o făcea Mercury pe scenă.

În filmuleţul lansat de British Airways, angajaţii şochează cu mişcările consacrate ale cântăreţului lângă o staţie de colectare bagaje. Coregrafia a fost realizată de cunoscutul Lyndon Lloyd.

Evenimentul de pe aeroport contribuie la promovarea filmului Bohemian Rhapsody, un film biografic regizat de Bryan Singer, care înfăţişează ascensiunea rockstar-ului către faimă. Pe lângă acestea, aeroportul a inclus şi cântece ale trupei Queen în muzica difuzată la terminalul sosiri.

Mai mult, orice client care se numeşte Freddie, Frederick sau poartă numele real al legendei, Farrokh, şi care pleacă de la terminalul 5 va fi invitat împreună cu tovarăşii lor de călătorie să utilizeze salonul de primă clasă al British Airways.

Adam Dewey, managerul de la bagaje al British Airways, care apare şi în filmuleţ, a declarat: "Freddie Mercury este o legendă de necontestat a rock-ului şi a fost o adevărată plăcere să planificăm sărbătorirea zilei sale de naştere pe Aeroportul Heathrow, unde a lucrat odată. Eu şi ceilalţi angajaţi de la bagaje am pus totul în acest dans şi de-abia aşteptăm să vedem chipurile turiştilor. Noul film Bohemian Rhapsody s-a dovedit a fi o mare sursă de inspiraţie pentru noi toţi şi nu mai putem de nerăbdare până la premiera de luna viitoare".

Filmul urmăreşte parcursul lui Mercury de la începuturi şi prezintă scenele de pe aeroportul Heathrow, unde a lucrat starul.

Virder Bansal, managerul serviciului pentru bagaje de la Heathrow, a declarat: "Freddie Mercury a fost un adevărat model britanic şi sunt încântat să scap (Break Free) şi să-i celebrez viaţa alături de colegii mei. Sperăm ca şi pasagerii terminalului 5 să se bucure de un bun venit surprinzător şi unic în Marea Britanie, înainte să ne întoarcem la muncă. La urma urmei, show-ul trebuie să continue (The Show Must Go On)".

Filmul Bohemian Rhapsody va fi lansat în România pe 2 noiembrie.

Foto: Hepta

Citește și: