2020 vizualizări 3 feb 2014

Numărul de cazuri de cancer la nivel mondial va creşte în următoarele două decenii cu 70%, avertizează reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit datelor, de la 14 milioane de bolnavi de cancer câţi erau în 2012, incidenţa acestei boli va ajunge la 25 de milioane de noi cazuri de cancer pe an în 2034, informează The Guardian.

Cel mai recent raport al OMS privind cancerul susţine că nu este plauzibil să credem că putem vindeca boala şi că oamenii trebuie să se axeze în schimb pe prevenirea unor noi cazuri. Chiar şi cele mai bogate ţări vor avea probleme în a se descurca cu costurile în creştere ale tratamentele, iar ţările mai sărace, unde se vor înregistra cele mai multe cazuri, nu sunt deloc pregătite pentru povara care urmează.

Incidenţa cazurilor de cancer la nivel global s-a mărit foarte mult în perioada 2008-20012, de la 12,7 milioane de noi cazuri pe an la 14,1 milioane de noi cazuri. În următorii 20 de ani, se va ajunge la 25 de milioane de cazuri noi de cancer pe an, ceea ce reprezintă o creştere cu 70 de procente, mai notează sursa citată.

În rândul bărbaţilor, cel mai răspândit tip de cancer este cel la plămâni (16,7% dintre cazuri), iar la femei, cancerul la sân este cel mai întâlnit (25,2%). Cancerul la colon, la prostată şi la stomac sunt următoarele tipuri de cancer ca număr de cazuri.

Citește și: